eTwinning Ulusal Kalite Etiketi, Avrupa Kalite Etiketi, Ulusal Kalite Etiketi Levhası, Avrupa Kalite Etiketi Levhası ile eTwinning Okul Unvanı alan öğretmenlerimiz ve okullarımıza belgeleri İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından verildi.
Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen törene İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Mustafa Özevcimen, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.
Avrupa’da okul ortaklarının kurulması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dil becerilerinin artırılması amacıyla yürütülen eTwinning faliyetiyetlerinin ülkemizde ve ilimizde yaygınlaştırılması için geçtiğimiz yıllarda öğretmenlerimize eğitimler gerçekleştirldiğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz konuşmasında “2018-2019 eğitim ve öğretim yılında il genelinde 1000’e yakın öğretmeniz ve idarecimize yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Eğitimlerle proje yapan ve yardıma ihtiyaç duyan öğretmenlere eTwinning portalı tanıtıldı. İlimizde eTwinning portalına 731 okuldan 2.210 öğretmenimiz 1.200 proje ile kayıtlı durumdadır.
2018 yılı Kalite Etiketi başvuruları sonucu; 21 öğretmenimiz 30 “Ulusal Kalite Etiketi” ve 11 “Avrupa Kalite Etiketi” almaya hak kazanmışlardır. 17 okulumuzdan 9’u “Ulusal Kalite Etiketi Levhası”, 8’i “Avrupa Kalite Etiketi Levhası” almaya hak kazanmıştır. 2019 yılı eTwinning Okulu değerlendirmeleri sonucu ilimizden 6 okulumuz “eTwinning Okulu” unvanı ile ödüllendirilmiştir. Okullarımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. başarılarının devamını diliyorum” dedi.
eTwinning Türkiye Faaliyetleri:
2018 yılında, Brüksel merkezli Merkezi Destek Servisi tarafından eTwinning faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve kalitesini artırmak amacıyla eTwinning Okulu unvanı verilmeye başlanmıştır. Kriterlerin belirlenmesi ve değerlendirmesi tamamen Merkezi Destek Servisi tarafından yapılmaktadır. Bu değerlendirmeler sonucu, Türkiye genelinde 2019 yılında 298 okul “eTwinning Okulu” unvanı ile ödüllendirilmiştir.
Avrupa’da okul ortaklarının kurulması, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dil becerilerinin artırılması amacıyla yürütülen eTwinning Faaliyeti Türkiye’de Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğüne bağlı Ulusal Destek Servisi (UDS) tarafından yürütülmektedir. Türkiye’nin eTwinning faaliyetine üye olduğu 2009 yılından itibaren eTwinning portalına 44.431 okuldan 179.602 öğretmen kayıt olmuştur.
eTwinning kapsamında gerçekleştirilen projeler, ulusal çapta “Ulusal Kalite Etiketi”, Avrupa çapında ise “Avrupa Kalite Etiketi” ile ödüllendirilmektedir. 2018 yılı içerisinde, Türkiye genelinde toplam 4.232 Kalite Etiketi başvurusu gerçekleştirmiş, başvuru yapan öğretmenlerden 1.760’ı Ulusal Kalite Etiketi, 789’u Avrupa Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır.