enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5332
EURO
36,1427
ALTIN
2.999,79
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Pazartesi Açık
10°C
Salı Açık
13°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
15°C
Perşembe Açık
17°C

PAÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Stratonikeia Antik Kenti ve Marmaris’i Gezdi

Genel anlaşmalar, Erasmus ve genel programları kapsamında farklı ülkelerden Pamukkale Üniversitesine eğitim görmeye gelen değişim programı öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte Stratonikeia antik kenti ve Marmaris’i gezerek keyifli bir gün geçirdi.

PAÜ’lü Uluslararası Öğrenciler Stratonikeia Antik Kenti ve Marmaris’i Gezdi
A+
A-

Gezi programının ilk durağı Muğla’nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia antik kenti oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Pamukkale Üniversitesinin kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını birlikte yürüttüğü ve kazı başkanlığını Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilal Söğüt’ün yaptığı Stratonikeia antik kentini gezen öğrenciler, kenti yakından tanıma ve inceleme fırsatı buldu. Prof. Dr. Söğüt, kentte yapılan kazı faaliyetleri hakkında Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a ve öğrencilere bilgi verdi.

Uluslararası Öğrenciler Marmaris’e Hayran Kaldılar

Gezinin ikinci durağı, Marmaris Taşhan bölgesinde 60 dekar arazi üzerinde bulunan, içlerinde tıbbi aromatik bitkilerin de yetiştirildiği yaklaşık 350 tür bitkiyi barındıran Mustafa Güran’a ait botanik bahçe oldu. Uluslararası öğrenciler ile birlikte botanik bahçeyi gezen Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Mustafa Güran’dan yöreye has yetiştirilen Datça hurması, sakız, Isparta gülü, badem, lavanta, zeytin, ceviz, tarçın, salep, siyah çay, dağ çileği, oğul otu, laden, kekik, keçiboynuzu gibi birçok bitki hakkında bilgi aldı.

Gezinin son durağı ise Marmaris merkezi oldu. Turistik ilçeyi gezen öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ ile birlikte öğle yemeği yedi. Yemek sonrası turistik çarşıda alışverişe çıkan öğrenciler,  Marmaris’e hayran kaldıklarını belirtti. Keyifli geçen gün, toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.