enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

“PAÜMTM’2022 – 2. Malzeme Günleri” Gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen “PAÜMTM’2022 – 2. Malzeme Günleri”, Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde gerçekleştirildi.

“PAÜMTM’2022 – 2. Malzeme Günleri” Gerçekleştirildi
A+
A-

Teknoloji Fakültesi’nde yapılan etkinliğe; PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Kavaklıoğlu, PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cemal Meran, PAÜ Deniz Kaplumbağaları Araştırma Ve Uygulama Merkezi,  Hayvan Islahı Ve Genetik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Pamukkale Teknokent A. Ş. Genel Müdür V. Mesut Aydınlı, KOSGEB Denizli Müdürü Dr. Aziz Acar, MAKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, stant açan ve panel oturumlarında sunum yapan kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenciler katıldı.

Etkinlik, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarından ilkini PAÜ Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ö. Altan Dombaycı yaptı. Prof. Dr. Dombaycı, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü olarak, panel ve seminerlerle konusunda uzman yöneticileri öğrencilerle buluşturmayı, öğrencilerin kişisel ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, etkinliğe katılan kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile davetli konuşmacılara teşekkürlerini sundu.

Açılış programında konuşma yapan PAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Ağdağ, Teknoloji Fakültesi olarak, öğrencilerle sektörün değerli temsilcilerini ve akademisyenleri buluşturmanın ve Teknoloji Fakültesi olarak bu güzel etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını belirterek, etkinliğe katılan kurum, kuruluş ve firma temsilcileri ile davetli konuşmacılara teşekkürlerini sundu.

Açılış konuşmalarından sonra, stant ve öğrenci sergilerinin ziyaretleri gerçekleşti. Etkinlikte, 2021-2022 eğitim öğretim yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde ders ve tez çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar gün boyunca öğrencilerin poster ve sergi sunumları ile katılımcılara sergilendi. Fuaye alanında etkinlik kapsamında ayrıca, Teknofest Uluslararası Serbest Görev İHA Yarışması’na katılan Gökpusu Takımı’nın Yeni Nesil VTOL İHA çalışmaları sergilendi.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan Sergide Yer Alan Çalışmaları İnceledi

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 2021-2022 eğitim öğretim yılında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde ders ve tez çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen uygulamaların yer aldığı sergiyi gezerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Etkinliğe Ankara, İzmir, Antalya ve Denizli’den stant açarak katılan kurum, kuruluş ve firmalar ile davetli konuşmacılar PAÜ Malzeme Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Cemal Meran, Ege Üniversitesi Mühendisli Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Rasim İpek ve ASELSAN A. Ş.’den Dr. Sibel Kasap panel oturumlarında öğrencilerle buluşarak, faaliyet gösterdikleri alanlar ve çalışmaları hakkında bilgiler sundular. Öğrencilere kariyer konularında tecrübelerini aktaran ve tavsiyelerde bulunan katılımcılara sunumları sonrası plaket takdimi yapıldı.

Denizli’den Erbakır Elektrolitik Bakır Mamulleri A. Ş. ile Okan Haddecilik ve Tekstil San. Tic. Ltd. Şti.’nin Ana Sponsor, İzmir’den Sümer Çelik Döküm San. ve Tic. A. Ş., ile Tisan Yangın ve Hizmet Araçları San. ve Tic. Ltd. Şti., Denizli’den Ersoy Döküm Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. ile Zimek Makina Mer. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin Altın Sponsor olduğu etkinlikte, Ankara’dan Döksan Isıl İşlem A.Ş., Antalya’dan Medktech Mühendislik, Denizli’den Hadid Makina San. Tic. Ltd. Şti., Elsan Elektrik Gereçleri San. Tic. A.Ş., Debak A.Ş., Aksöz Arge Mühendislik San. Tic. Ltd. Şti., Uğurlu Otocam A. Ş., İkiz Tel A. Ş., Efe 20 Metal Döküm Mak. İmal. San. A. Ş.,  Osteotech Medikal Sağlık Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti. firmaları ile KOSGEB Denizli Müdürlüğü, Pamukkale Teknokent A. Ş., MAKSİAD, Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi ve Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yer aldılar. Etkinlik süresince Denizli Yöresel Ürünler Stantları’nda Yatağan Bıçakları ve Kızılcabölük Dokumaları tanıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.