enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1354
EURO
38,2414
ALTIN
2.923,03
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Acıpayam’da Sarsıntılar Eşliğinde Gece Boyu Tedirgin Bekleyiş

Denizli’nin Acıpayam ilçesi dün sabah 09.34’te 5.5’lik bir deprem ile sarsıldı. Merkez üssü Yeniköy olarak açıklanan deprem, Yeniköy ve civarındaki mahallelerde yıkıma neden oldu. 5.5’lik depremin ardından gelen 4 seviyesinde depremlerde ilçedeki tedirginliği arttırdı. Gece boyu artçı sarsıntıların etkisi altında kalan ilçe deyim yerinde sabaha kadar adeta beşik gibi sallandı.

Acıpayam’da Sarsıntılar Eşliğinde Gece Boyu Tedirgin Bekleyiş
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesi 5.5’lik depremin yarattığı yıkımın şokunu yaşıyor. Gerçekleşen şiddetli depremde herhangi bir can kaybı yaşanmazken, bir çok evde maddi hasar meydana geldi, bazı evler de kullanılamaz hale geldi.

VATANDAŞLAR SOKAKLARA PARKLARA AKIN ETTİ!

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen depremin ardından ilçe, gün boyu artçı depremlerin etkisi altındaydı. Artçıların gece boyu da hissedildiği ilçede 2 dakika içerisinde iki farklı merkez üssü’nden depremlerin bile meydana geldiği görüldü. Sarsıntılar nedeniyle tedirginliğin arttığı ilçede vatandaşlar araçlarda, parklarda ve AFAD ve Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği çadırlarda sabahladı. İlçe merkezinde kurulan belediye çadırlarında yiyecek ve içecek yardımı yapıldı. İlçede bulunan Cumhuriyet Parkı’nda ise AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri parklarda yatmaya karar veren vatandaşlara çadır ve battaniye dağıttı. AFAD Yetkililerinden edinilen bilgiye göre, 60 çadır, 240 yatak ve battaniye dağıtılarak parkta kalmak isteyen vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaya çalışıldı. AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Denizli Şubesi, koordineli olarak ilçede faaliyetlerini gece boyu sürdürdü.

DENİZLİ SİYASETİ ACIPAYAM’A AKTI

İlçenin deprem ile sarsılması ile birlikte Denizli siyaseti de Acıpayam’a aktı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın depremin gerçekleşmesinden kısa bir süre sonra Acıpayam’a ulaştı. Ardından AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti Denizli Milletvekilleri Cahit Özkan, Nilgün Ök, Şahin Tin ilçeyi ziyaret etti. Yine depremin gerçekleşmesinden kısa bir sonra daha bir gün önce ilçede temaslarda bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın yanı sıra CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar Millet İttifakı CHP Acıpayam Belediye Başkan Adayı Alim Arslan ile birlikte depremden zarar gören mahalleleri ziyaret etti. ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ilçeyi ziyaret ederek vatandaşların ihtiyaçları hakkında bilgi aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, gecenin ilerleyen saatlerine kadar ilçede kaldı. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Belediye ekipleri ilçe merkezinde teyakkuz halinde bulundu.

GECE BOYU BEŞİK GİBİ SALLANDI!

Dün sabah gerçekleşen ve Merkez üssü Acıpayam’ın Yeniköy Mahallesi olarak açıklanan 5,5’lik depremin ardından artçılar bitmek bilmedi. Gün boyunca 200’ü aşan sayıda deprem meydana gelirken, ilçe sabaha kadar adeta beşik gibi sallandı. 4 ve üzeri gerçekleşen artçı depremlerin Denizli merkezinde bile hissedildiği belirtildi. Gece saatlerinde Kandilli Rasathanesi ve AFAD’dan alınan verilere göre gece saatlerinde özellikle artçı depremlerin aralıklarının 5 dakikaya kadar düştüğü görüldü. Acıpayam’ın Yeniköy, Ucarı, Karahöyük, Oğuz ve Yumrutaş Mahallelerinde gece saatlerinde 3.9’a kadar çıkan artçı depremler olduğu gözlemlendi.

İLÇE HALKI TETİKTE BEKLEDİ

Sarsıntıların özellikle yüksek binalarda daha çok hissedilmesi nedeniyle ilçe merkezinde vatandaşlar sokakta ve parklardaydı. İlçe Merkezi’nde bulunan Cumhuriyet Parkı’na kurulan çadırlarda sabahlamayı tercih eden vatandaşlar ısınmak için ateş yaktı. Öğrencilerin yoğunlukta kaldığı apartlarda oluşan ciddi çatlaklar nedeniyle Pamukkale Üniversitesi Acıpayam Meslek Yüksekokulu’nda okuyan öğrenciler parkta çadırlarda kalmayı tercih etti. Üniversitenin de eğitime ara verdiği belirtildi.

Haber: Serkan ÖZKURT

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.