enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
31°C

Asırlık Değirmeni Ayağa Kaldırdı Doğal Hayvancılığa Başladı

Çal’ın verimli topraklarına yerleşen Süleyman Yayan, Çal’da asılık değirmeni ayağa kaldırdı. Değirmen çevresinde doğal hayvancılık yapmaya başlayan Yayan, huzuru memleketinde buldu.

21.09.2018
A+
A-

Çallı vatandaşlar memleketelerine geri dönüş yapmaya devam ediyor. Başkan Fethi Akcan’ın çağrısına kulak verenlerden biri de Süleyman Yayan oldu. Menderes nehri yanında bulunan 120 yıllık değirmeni tekrar ayağa kaldıran Yayan, 500 tavuk ile doğal hayvancılık işine başladı. Çal’a yatırım yapan Yayan’a Başkan Fethi Akcan’dan tebrik geldi. Gazeteci Ahmet Deda ve Pamukkale TV ile bir program yapan Yayan, kararını almasında nelerin etkili olduğunu anlattı.

AKCAN,”DOĞAYA SAHİP ÇIKMAZSANIZ DOĞA SİZE SAHİP ÇIKMAZ”

Süleyman Yayan’ın tavuk çiftliğinde gerçekleştirilen programda ilk olarak söz alan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan,” Süleyman’ı yürekten kutluyorum. Süleyman kardeşimiz, üzerinde bulunduğumuz değirmen deresi mevkiinde kardeşimiz gezen tavukçuluk yapmaya başladı. Kendisi çevreci bir kardeşimiz. Özellikle Menderes Nehri’nde kirlilik ve susuzluk yaşanan dönemde bize uyarılarda bulunmasını takdir ediyoruz. Şöyle bir gerçek var doğaya sahip çıkmazsanız doğa size sahip çıkmaz.”diyerek Süleyman Yayan’ın çevreciliğini takdir etti.

YATIRIM ÇAĞRISINA SÜLEYMAN YAYAN DA UYDU

Çal’a yerleşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Süleyman Yayan,”Benim bir felsefem var. Kolayı herkes yapar, önemli olan zoru başarmak. Ben 30 yıldır Denizli özel bir şirkette yöneticilik yapıyordum. 2017 yılında şehirden sıkıldığımı anladım. Burasıda bana babadan miras kalmıştı, kimse ilgilenmiyordu. Bu tarihi ve doğal yere yerleştim. Bunda başkanımın çağrısı etkili oldu. Başkanımız Çal’a yatırım çağrısı yapmasının hemen ardından başkanım ben geldim dedim. Belediye her zaman bize yardımcı oldu”dedi.

 

”BIRAKIP GİTTİĞİMİZ İÇİN KENDİME ÇOK KIZIYORUM”

120 senelik değirmeni anlatan Yayan,”Bu asırlık değirmende 1900’lü yıllarda ampüller yanıyormuş. Elektrik üretiliyormuş. Bu değere sahip çıkmamamız benim en büyük rahatsızlığım. Bu güzelim yeri bırakıp gittiğimiz için kendime çok kızıyorum”dedi.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.