Denizli’nin Çameli ilçesinde dağlara çıntar aramaya çıkan vatandaşlar daha önce görmedikleri bir mantar türü ile karşılaştı.
Denizli’nin Çameli ilçesinde dağlarda bolca bulunan çıntar toplayan vatandaşlar, hiç görmedikleri bir mantar türü ile karşılaştılar. Karşılaştıkları ilginç mantarın fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar gördükleri mantarın ne olduklarını araştırmaya başladı. Sosyal medya kullanıcılardan birçok tahmin olsa da, gördükleri mantarın ne olduğu ortaya çıktı. Karnabahar mantarı olarak bilinen Türkiye’de daha çok Akdeniz bölgesi ve Güney Ege illerinde yetişen mantar türü olduğu ortaya çıktı.
Ağlı Yaylası’nda Çıntar toplamak için dolaşan vatandaşların karşılaştığı Karnabahar Mantarı, Antalya, Bodrum, Fethiye gibi ılıman Akdeniz iklimin olduğu yerlerde yetişen bir mantar türü olduğu biliniyor. Şapkalı mantar türlerinden farklı bir görüntüsü olan Karnabahar mantarı halk arasında Halı Saçağı olarak da adlandırılıyor. Bilimsel adı Sparassis Crispa olarak da bilinen Karnabahar mantarının Denizli sınırları içerisinde ilk defa görülmüş olabileceği bir iddia olarak ön plana çıksa da Denizli ve çevresinin iklim şartlarında yetişebilecek bir mantar türü olmadığı düşünülüyor. Eylül’den Kasım ayına bazen de Aralığa kadar yetişen bu mantar türü genelde Çam ağaçları diplerinde görülüyor.