enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0967
EURO
38,1481
ALTIN
2.917,58
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Yılbaşında Ne Hediye Etsek?

31.12.2018
A+
A-

Yılbaşı hediyeleri için gün yüzüne çıkma vakti geldi. “Anneme yılbaşında ne alsam, sevgilime yılbaşında ne alsam?” diye düşünmeyi bırakın. Sizler için süper fikirlerimiz var.

Yılbaşı Hediyeleri yapmak için de almak için de daha çok vaktiniz var aslında. Şimdi bütün alışveriş merkezleri indirimler yapacak, fırsatlar sunacak. İyi hoş da ne hediye almanız gerektiğini hala bilemiyor musunuz? O zaman toplanın yılbaşı hediyeleri seçerken, kime ve neye göre seçeceğimizi biraz konuşalım.

Kime Hediye Edilecek?

Yılbaşı hediyeleri kime gidecek önce bunu belirlemeliyiz. Babaya oyuncak ayı alınamayacağına göre seçimi doğru yapmakta yarar var.

Yılbaşı Hediyeleri İçin Ne Kadar Para Ayrıldı?

Yeni yıl hediyelerinizi düşünürken bütçenizi göz önünde tutmanızda fayda var. Gönül her şeyin en iyisini en güzelini almak ister tabi ama sonrasında sizi zora sokacak olan yüzlerce liralık bir hediyenin getirisi tartışılır.

Anlamlı Olmalı

Yılbaşı Hediyeleri aslında bizim bildiğimizden daha derin anlamlı bir başlığa sahiptir. “Bir yıl bitip bir yıl başlarken sen aklımdasın, kalbimdesin” demektir. Bu sebeple seçeceğiniz hediyeler sizi ve o kişiyi yansıtan şeyler olmalıdır.

Kullanışlı Olmalı

Eğer yılbaşı hediyesinin güzel görünmesi bir yana kullanışlı olmasını da düşünüyorsanız, hediye alacağınız kişinin son zamanlarda neler istediğini bir düşünün. Hep gitmek istediği fakat vakit bulamadığı bir yer mi var? Okumak istediği fakat kitapçıda bulamadığı bir kitap?  Sevdiği  müzik grubunun yeni albümü? Beğendiği fakat almaya fırsat bulamadığı bir gömlek, kazak, etek. Artık neyse o konuşulan şey o. Bu örnekler çoğaltılabilir sadece biraz dikkat yeterli.  Bu saydıklarımı o kişiler kendi adlarına yapabilirler zaten. Ama önemli olan şey hediye almanız değil, “seni gerçekten dinliyorum ve sana önem veriyorum” mesajı da gönderebilmenizdir.

Yılbaşı Sofrası

Yılbaşını evde sevdiklerinizle beraber geçirecekseniz yılbaşı kutlamak daha eğlenceli olacaktır. Biz bunu da sizle için düşündük ve Yılbaşı Sofrasında olması gereken her şeyi malzemesinden nasıl yapılması gerektiğine kadar anlattık.

Yılbaşı Yemekleri adlı yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

Evde Yılbaşı Tavsiyeleri içinse buraya tıklayınız.

Kendin Yap

En önemli şeyi en sona bıraktık. El emeği, göz nuru işler. Hediyenin tamamını kendiniz yapsanız, sizce de harika olmaz mı? Eğer vaktiniz varsa ve uğraşmak istiyorsanız yılbaşı hediyelerini kesinlikle kendiniz yapmalısınız. Aslında sadece yaptığınız şeyi değil aynı zamanda değerli olan vaktinizi de hediye etmiş olacaksınız çünkü. İşte size birkaç öneri;

Kar Küresi

Bunu satın alarak edinebileceğiniz gibi çok kolay bir şekilde evde ve evdeki malzemelerle kendiniz de yapabilirsiniz.

Kar Küresi nasıl yapılabilir diyorsanız sizleri buraya alalım.

Kurabiye Kutusu

Aşka giden yolun mideden geçtiğini düşünenlerdenseniz sevgilinize şekilli kurabiyelerden yapabilirsiniz. Ama nereye koyacaksınız. Kurabiye Kutusunu pastane ya da kafelerden edinebileceğiniz gibi Pringles cips kutusundan da yapabilirsiniz. İçi boş ve temiz olan kutunun etrafını evdeki mizah dergisinin bir yaprağıyla sarabilirsiniz. Ya da kırtasiyeden alacağınız ambalaj kağıtlarıyla da kaplayabilirsiniz. Sonrasında kurabiyelerinizi tek tek bu kutunun içine koyabilirsiniz.

Atkı-Bere-Eldiven

Eğer birazcık el beceriniz varsa yün ve şişle harikalar yaratabilirsiniz. Ve bunun modası hiç geçmez inanın. Vakit harcayarak yapacağınız şeylere karar vermeden önce kime yapacağınıza, rengine ve biçimine önem verin. Tarzı eski moda olmayan bir bereyi kim kullanmak istemez ki?

Çam Ağaçları

Yılbaşının bir başka sembolü de çam ağacıdır. Ve sevdiklerinize çam ağacı hediye edebilirsiniz. Tabi ki gerçek bir çam ağacı değil. Aslında bir kozalak. Her hangi boydaki bir kozalağı guaz boya vaya suku boyayla boyayabilirsiniz. İşte böyle.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.