Denizli protokolünün de yer alacağı 23 Mart Salı günü saat 10.00’daki açılışla, kapılarını ilgililerine açacak olan 3. Ege Tekstil ve Konfeksiyon Makineleri, Tekstil Kimyasalları ve Tekstil Baskı Teknolojileri Fuarı öncesi, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “Teknik tekstil üreticisi ve teknik tekstil üretimine geçmeyi planlayan tüm tekstil üreticilerini, yenilikçi fikirlerini prototip ürünlere dönüştürmeleri ve hayata geçirmeleri için bu buluşmaya davet ediyoruz. Denizli’de tekstile çağ atlatmak bizim elimizde.” Sözleriyle, sektöre fuarda proje ile buluşma çağrısında bulundu.
Dünyanın önde gelen yerel fuarları arasında sayılan ‘Ege Tekstil Makineleri Fuarı’, bu yıl üçüncü kez 23-26 Mart 2021 tarihlerinde Denizli’de gerçekleştirilecek. Denizli Ticaret Odası’nın uyguladığı, Türkiye’nin en büyük sanayi altyapı yatırım projelerinden olan Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, fuarda hem Denizli’nin hem de Türkiye’nin ileri gelen tekstil sanayicileri ile bir araya gelecek; ‘Denizli Teknik Tekstil Merkezi’ ve ‘Denizli Teknik Tekstil Kümelenmesi’ ile ilgili bilgilendirmede bulunacak.
Denizli Ticaret Odası temsilcileri ve proje uzmanları, fuar süresince tekstil üreticisi firmalara yönelik hizmete sunulan son teknoloji ekipmanlarını, teknik tekstil prototipleme ve numune üretimi imkanlarını, pazarlama ve finans kaynaklarına erişim gibi alanlardaki eğitim ve danışmanlık hizmetlerini tanıtacak. Ayrıca, fuardaki standında yer alacak proje uzmanları, tekstil makineleri ve tekstil üreticileri ile ikili görüşmeler gerçekleştirecek.
Projenin fuar standında, hayatımızda birçok alanda karşımıza çıkan teknik tekstil kullanım alanları da numuneleriyle sergilenecek.
Denizli Teknik Tekstil Merkezi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde 1000 m2’lik bir alanda, tekstil ve konfeksiyon üreticilerinin en özel ihtiyaçlarına en güncel çözümleri sunmak için çalışmaktadır.
Akıllı dayanışma ve iş birliği ilkeleri ile kurulan ‘Denizli Teknik Tekstil Kümesi’ ise, Denizli’de tekstil sektörünün teknik tekstil imalatına dönüşümünü sağlayacak sinerjiyi oluşturmak için kurulmuştur ve bölgede yüksek katma değerli ve yenilikçi ürünlerin üretimi ile dünya teknik tekstil pazarında ana oyunculardan biri olmayı hedeflemektedir.
Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü “Rekabetçi Sektörler Programı” kapsamında desteklenen ve Denizli Ticaret Odası’nın uygulayıcısı olduğu Denizli’de Teknik Tekstile Dönüşüm Projesi, 5 milyon Avro bütçesi ile ülkemizde uygulanan en önemli sektörel rekabetçiliği artırma projelerinden biridir. Projenin amacı, Denizli tekstil imalat sanayinin teknik tekstile dönüşümünü sağlamak ve
bu sektördeki KOBİ’lerin rekabet güçlerini artırarak küresel değer zincirlerine dahil olmalarına destek olmaktır.
Projenin hedefleri ise şunlardır: