Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından nisan ayında başlatılan eğitimler, kesintisiz devam ediyor. Yıl boyu sürecek eğitimlerle, işletmelerin kapasitelerini geliştirmeleri ve hızla gelişen dünya ticaretinde rekabet edebilmelerini sürdürülebilir hale getirmek amaçlanıyor. Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, DTO olarak işletmelerin ihtiyaç duyduğu eğitimleri 2019 için bir yıllık planladıklarını anımsatarak, “Eğitim konuları ile eğitmenlerimizi belirlerken çok titiz davrandık. Vereceğimiz eğitimin öncelikle ihtiyaç olması, sonrasında da bunun doğru ve ehil kişiler tarafından verilmesi gerekiyordu. İnanıyoruz ki, eğitimlerimiz işletmelerimiz ile çalışanlarının gelişmelerine katkı sağlayacaktır.” dedi.
Denizli Ticaret Odası’nın ilk katında bulunan konferans salonunda, mayısta Küçüktepepınar Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Cem Küçüktepepınar tarafından “Perakende Satış ve Tanzim Teşhir Teknikleri”; Servis ve Bar, Kat, Ön Büro, Mutfak, Davranış ve Beden Dili, Satış ve Pazarlama Teknikleri Uzmanı Emekli Öğretmen ve Eğitimci Kezban Güzel tarafından “Hizmet Öncelikli Sektörlerde Eleman Rehabilite Eğitimleri”, başlıca uzmanlık alanları denetim, muhasebe ve vergi uygulamaları, vergi hukuku, vergi uyuşmazlıkları, bütçeleme, maliyet ve yönetim muhasebesi, finansal raporlama, Türkiye finansal raporlama standartları olan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Esra Şengül tarafından “Firmalarda Finansal Risk Analizi” eğitimi verildi. Firmalarda Finansal Risk Analizi Eğitimi’nde şirket sahipleri ile yöneticiler, son dönemlerde döviz kuru, faiz oranı, menkul kıymet ve mal fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle maruz kaldıkları finansal risklerle ilgili nasıl bir yol izlemeleri gerektiği ile neler yapabilecekleri konularında bilgi edindi.
Haziranda ise eğitim serisi Kaykayoğlu Innovation Group Kurucu Başkanı Prof. Dr. C. Ruhi Kaykayoğlu’nun “Sistematik Yaratıcı Problem Çözme Yaklaşımı-TRIZ” ile devam etti. Prof. Dr. Kaykayoğlu, sunumunda dünyanın 1950’li yıllardan 2000’li yıllara doğru üretim, kalite ve inovasyon ekseninde bir dizi aşamadan geçtiğine ve adeta bir evrim geçirdiğine dikkat çekti. Üretim ve maliyet odaklı dünya ticaretinin hayal ekonomisi ile yaratıcı ekonomiye geçerek sınıf atladığını belirten Kaykayoğlu, “Artık bilgi çağındayız. Farklı ve yenilikçi üretimler ile hizmetlere değer verilen bir dönemdeyiz. İnsanların ihtiyaç ve tüketimleri de buna göre şekilleniyor. Kim bunu iyi anlayıp ticarete dönüştürebilirse o daha çok kazanıyor ve ekonomisi ayakta kalıyor. Sistematik Yaratıcı Problem Çözme Yaklaşımı ya da kısaca TRIZ, sizi işte bu yeni yola ve yürüyüşe hazırlayan önemli bir sistem.” dedi.
DTO’daki eğitimler, 15 Haziran 2019 Cumartesi günü “Delik Jeton; Hayatın Kendisi Pazarlama” kitaplarının yazarı Eğitmen Banu Bingöl Akın’ın “Büyümek İsteyen İşletmelerde Markalaşma ve Algı Yönetimi” eğitimiyle sürecek. Denizli Ticaret Odası, 15 hazirandan sonra bu ay ücretsiz 3 eğitim daha verecek.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, eğitimlerin son derece verimli geçtiğine dikkat çekti. Eğitim konuları ile eğitmenlerin planlamasını büyük bir titizlikle hazırladıklarını vurgulayan Başkan Erdoğan, “Denizli Ticaret Odası olarak, işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu eğitimlerle ilgili 2019’un aralık ayının sonuna kadar devam edecek bir planlama yaptık. Uzman ekibimiz, eğitim konuları ile eğitmenleri belirlerken titiz davrandı. Eğitimlerin öncelikle ihtiyaç olması, sonrasında da bunun doğru ve ehil kişiler tarafından verilmesi için özel bir çaba harcadık. İnanıyoruz ki, eğitimlerimiz işletmelerimiz ile çalışanlarının gelişmelerine katkı sağlayacaktır.” diye konuştu.