enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

4. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ni kaçırmayın!

Tavas’ta 21-22-23 ve 24 Temmuz tarihlerinde 4. Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali gerçekleşecek. Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık festival öncesinde Denizlilileri, çevre il ve ilçelerdeki vatandaşları festivale davet etti. Yöresel ürünlerin sergileneceği, Avrupa Denizlililer Derneği buluşmasının gerçekleşeceği festivalde Hüseyin Kağıt, Linet ve Oğuzhan Koç gibi ünlü sanatçılar sahne alacak.

4. Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ni kaçırmayın!
18.07.2022
A+
A-

Tavas’da 4’ncüsü gerçekleşecek Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali öncesinde Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık basın toplantısı gerçekleştirdi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ndeki toplantıda İnamlık festival programını anlatarak tüm vatandaşları festivale davet etti.

“TAVAS ZEYBEĞİ EFELERİN YİĞİTLİĞİNİ ANLATIR”

Başkan İnamlık sözlerine; “Tavas’ımıza ait değerlerimizi, geleneksel kültürümüzü tanıtmak için Tavas Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 4’ncüsünü düzenliyoruz. 4 gün boyunca devam edecek olan festivalimizde kültür ve sanat etkinliklerimizin yanı sıra birbirinden değerli yerel ve ünlü sanatçılarımız yer alacak. Festivalimizin temel amacı Tavas’ımızı tanıtmak, zeybek kültürümüzü devam ettirmek ve gelecek nesillere aktarmaktır. Mücadeleyi, asaleti ve kahramanlığı anlatan Tavas Zeybeğimiz dilden dile, kuşaktan kuşağa geçen bir direniş, haksızlığa karşı çıkan dağları mesken tutan efelerin öyküsüdür. Adı ile özgünleşen halk oyunumuz, kendine has ezgileri, kıyafetleri ve ağır figürleri ile köklerinde efelerin yiğitliğini anlatır.” diyerek başladı.

FESTİVAL PROGRAMI

Başkan İnamlık, festival programını paylaştı. İnamlık;” 21 Temmuz 2022 perşembe günü 17:30’da kortej yürüyüşümüzle festivalimiz başlayacak. 18:15’de bağlar mesireliğimizde açılış konuşmaları Emre Dayıoğlu ve Uğur Önür konserleri gerçekleşecek. Saat 21:00’da ise halk oyunları gösterileri olacak. 22:30’da ise Emin Mert Boyacıoğlu konseri ile ilk gün noktalanacak.

22 Temmuz 2022 Cuma günü ise Avrupa Denizlililer Derneği Başkanımız Ali İnceören ile planlamasını yaptığımız Avrupalı Denizlililer ile buluşacağız. Yöresel ürünler sergimiz, söyleşilerimiz ve konserlerimiz olacak. Avrupa’da yaşayan gurbetçi kardeşimiz Hüseyin Kaya ve Sadi Cesuroğlu sahne alacak. Saat 21:00’da ise Hüseyin Kağıt konseri olacak.

23 Temmuz saat 17:00’de 90’lar zeybek panelimiz amfi tiyatroda gerçekleşecek. Saat 21:00’de Linet konserimiz olacak.

24 Temmuz Pazar günü saat 21:00’de Oğuzhan Koç konseri ile festivalimize nokta koyacağız. Festival süresi boyunca yöresel ürün sergilerimiz, tanıtım ve satış stantlarımız olacak. Halk eğitim merkezimizin kursiyerlerinin hazırladığı ürünler olacak. “dedi.

Başkan İnamlık, çevre il ve ilçelerdeki vatandaşları festivale davet etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.