enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

Avdanlılar tepkisini bir kez daha ortaya koydu.. Vekil Sancar: “Kamulaştırma yapmak bir doğa katliamıdır”

Denizli’nin son dönemde en önemli gündemlerinden olan Avdan mahallesi için mücadele sürüyor. Kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere acele kamulaştırma kararı çıkan Tavas’ın Avdan Mahallesi için Avdan Platformu bölgede vatandaşlarla birlikte basın açıklaması yaparak karar bir kez daha tepki gösterdi. Denizli Milletvekili Teoman Sancar ve Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel vatandaşın tepkisine destek verdi.

Avdanlılar tepkisini bir kez daha ortaya koydu.. Vekil Sancar: “Kamulaştırma yapmak bir doğa katliamıdır”
25.03.2022
A+
A-

Denizli’nin Tavas ilçesi Avdan Mahlalesi’nde 13 Ocak 2022 tarihinde kömür ocağı işletmesi için linyit çıkarılmak üzere, 3 milyon 764 bin metrekarelik bir alanın acele kamulaştırılması için kararname çıkarılmıştı. Karara yönelik yöre halkının Danıştay’a dava açması sonucunda 15 Mart 2022 tarihinde bilirkişi heyeti değer tespiti için Avdan Bölgesinde incelemede bulundu.

Yaşanan bu sürecin ardından Avdan Platformu bugün bölgede basın açıklaması gerçekleştirerek tepkisini bir kez daha ortaya koydu. Basın açıklamasına Denizli Milletvekili Teoman Sancar, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Özlem Durdu Kabel ve bölge halkı katıldı.

Basın açıklamasında; “Yapılan araştırma sonucunda zeytinlikler ve  tarım alanları kömüre feda edilecek,4 mahalle kömür madenine feda edilecek,Yaklaşık 3 bin kişi kömür ocağından dolayı yurdundan edilecek ve bu durumdan olumsuz etkilenecek, Bölgedeki Yenidere Çayı, Kemer Barajı, Akçay, sonrasında Büyük Menderes ve Ege Denizi de ortaya çıkacak sonuçlardan direkt olarak etkilenecektir.” vurgusu yapıldı.

SANCAR: “DOĞA KATLİAMIDIR”

Vatandaşın tepkisine ortak olan ve destek veren Denizli Milletvekili Teoman Sancar ise; Tavas’ımızın Avdan bölgesinde kömür ocağı için kamulaştırma yapmak bir doğa katliamıdır. Tarımın hayati önem taşıdığı bir dönemde bu bereketli toprakları korumak hepimizin ana görevidir Avdan halkımızın yanındayız.”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.