enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5348
EURO
36,1618
ALTIN
2.966,79
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
9°C
Denizli
9°C
Az Bulutlu
Salı Açık
12°C
Çarşamba Açık
15°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Hafif Yağmurlu
18°C

Bu belirtiler sizde var mı? Sebebi kansızlık olabilir!

Dâhiliye Uzmanı Dr. Mesut Kaldır, vücutta oksijenin taşınmasından sorumlu olan ve halk arasında ‘Kansızlık’ olarak bilinen ‘Anemi’ hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bu belirtiler sizde var mı? Sebebi kansızlık olabilir!
16.03.2023
A+
A-

Halk arasında ‘kansızlık’ olarak bilinen ‘anemi’ günümüzde pek çok insanın yaşadığı ortak bir sorun olarak karşımıza çıkıyor. Dâhiliye Uzmanı Dr. Mesut Kaldır, kansızlığın belirtileri ve tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kansızlığın erkeklerden çok kadınlarda daha sıklıkla rastlandığını ifade eden Uzm. Dr. Mesut Kaldır, “Anemi halk arasında ‘Kansızlık’ dediğimiz durumdur. Kan sayımının düşük olması ve buna bağlı şikâyetlerle bize müracaat eden hastalara, tetkikler sonucunda koyduğumuz bir tanı. Kansızlık da vücutta kanın azalmasıyla, oksijen ihtiyacının arttığı ve metabolizmanın yavaşladığı durumlarda oluşan şikâyetler olarak görüyoruz. Kansızlığın en sık belirtileri halsizlik, yorgunluk, kırgınlık, saç dökülmesi ve ciltte kuruluk gibi durumlardır. Cinsiyet veya yaş grubu açısından görülme sıklığı olarak baktığımızda ise her iki cinste de görülebiliyor ama erkeklerde daha nadir görülüyor. Kadınlarda özellikle orta yaş ve üzerine gidildikçe kansızlık şikâyetleri artıyor. Daha çok menopoz sonrası dönemlerde daha da sıklaşıyor” dedi.

“Bugün bizim en çok karşılaştığımız anemi, demir eksikliğine bağlıdır”

Kansızlığın tanısı ve tedavi yöntemlerinin farklı olabildiğini anlatan Dâhiliye Uzmanı Dr. Mesut Kaldır, “Kansızlığın tipine ve cinsine göre veya yapılan testlerde bunun araştırılmasında tedavi yöntemleri fark etmektedir. Bugün bizim en çok karşılaştığımız anemi demir eksikliğine bağlıdır. İkinci sırada ise B12 eksikliği bulunmakta. Biz bu tanıyı yaptığımız testlerde koyup, tedavisini ona göre uyguluyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.