enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
32°C

CHP Milletvekili aday adayı Özcan, Acıpayam’daki deprem tecrübelerini anlattı! 11 il için hükümete çağrı yaptı!

CHP Denizli’nin en deneyimli siyasetçilerinden eğitimci, iş insanı İlhan Özcan Egeyön TV’ye konuk oldu. Özcan, 2019 yılında Acıpayam’da yaşanan 5,7’lik deprem sonrası yaşananları ve depremzedeler için attığı adımları anlatırken, depremden etkilenen 11 ilde atılması gereken adımları da Egeyön TV’de anlattı.

CHP Milletvekili aday adayı Özcan, Acıpayam’daki deprem tecrübelerini anlattı! 11 il için hükümete çağrı yaptı!
16.03.2023
A+
A-

Kahramanmaraş Depremi’nde hayatını kaybeden 11 ildeki vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek başlayan CHP Denizli Milletvekili aday adayı İlhan Özcan, 2019 yılında Acıpayam’da yaşanan 5,7’lik deprem sürecinde yaşadıklarını ve yaptıklarını, depremden etkilenen 11 ilde de bundan sonra devlet tarafından atılması gereken adımları da anlattı. Özcan, ”Bizim Acıpayam’da yaşadığımız deprem, Kahramanmaraş’takinin yanında çok düşük kalıyor. 5,7’lik depreme rağmen çok şükür can kaybımız yok ama bin 100 tane ev ya yıkıldı ya da ağır hasarlı olarak kaydedilmesine rağmen bu rakam aortaya çıktı. Ben öncelikle depremde hayatını kaybeden canlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Halen daha yaralar sarılmış değil.’ ifadelerini kullandı.

CHP Denizli Milletvekili aday adayı Özcan deprem sürecinde yaşananları anlattı. Özcan, ”Depremden sonra insanlarımızda çadır ile ilgili talepler oluyor. Sonraki süreçlerde konteynere geçiliyor. Konteynerler insanların evleri yapılana kadar yaşam alanları oluyor. Bu süreçte ısınma problemleri ortaya çıkıyor. Tabi evler ortadan kalktığı için barınma sorunu çözülse de yemek sorunu ortaya çıkıyor. Ki biz bunları hep yaşadık ve çözdük. Daha sonra en önemlisi insanların evi nasıl yenilecek?’ konusu oldu dedi.

ANKARA’YA GİTTİK MADDEYİ EKLETEREK MAĞDURİYETİ GİDERDİK

Deprem sonrası süreçte hukuki eksiklerle mücadele ettiklerini ifade eden Özcan, ‘Bizim Acıpayam’da olduğu gibi Kısa adı ‘Doğal afetler kanunu’ dediğimiz 7269 sayılı bir kanun var. Buna bir madde eklenmesi gerekiyor. Bu maddeyi ekletmek için evi yıkılan depremzedeler ile Ankara’ya gittik. Saatlerce milletvekillerinin kapısının önünde bekledik. Dedik ki bu kanununda 29.maddesine yeni bir madde eklenmesi gerekiyor ki Acıpayamdaki depremzedeler ev sahibi olabilsin. Bu madde eklendikten sonra Acıpayam’daki 170 depremzede TOKİ’lerde ev sahibi oldu. Diğer vatandaşlar da evini yerinde yaptırdı.’ diye konuştu.

‘DEVLET BUNU 11 İLDE DE YAPMAK ZORUNDA. BİZ ACIPAYAM’DA BUNU YAPTIK!’

Deprem sonrası süreçte depremzedelerin yeniden ev sahibi yapılması sürecini de içtenlikle anlatan CHP Denizli Milletvekili aday adayı Özcan, ‘Peki nasıl yaptırdılar. Devlet ne yapıyor? O zamanın fiyatlarına göre 150 bin liraydı. Bizim zamanımızda çok daha büyük. Depremzedeye parasını çıkarıyor. Banka hesabını bloke ediyor. AFAD bu vatandaş depremzededir diyor ve evinin yapılma sürecinde masraflarını bu hesap üzerinden çekiyor. Şimdi öncelikle Kahramanmaraş’ta yaşanan depremde devletin bu depremzedelere yardım için kanun maddesini çıkarttırması lazım. Şimdi 1 milyon gibi bir para vermeleri lazım. Bu para bankada duracak. Yerinde yaptırmak isteyen yerinde, TOKİ’nin yaptığı evleri almak isteyenler de TOKİ’den evlerini alacaklar. Peki bu parayı depremzedeler nasıl ödeyecek. Bu 20 yıl vadeli. 2 yıl ödemesiz, 18 yılda ödeyecek depremzede. Ama bir nokta var faizsiz. Devlet bunu depremden etkilenen 11 ilde de yapmak zorunda. Biz Acıpayam’da bunu yaptık.’ dedi.

Selçuk Selvan ve CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı İlhan Özcan

GÖREVLİ BİLE DEĞİLKEN, VATANDAŞLARIMIZ GÖREVİ BANA VERDİ!

Depremzedelerin yaşadıkları sorunları Ankara’ya giderek çözüm için çalıştığını ifade eden Özcan, ‘O dönemde ben depremzede vatandaşlarımızın yanına gidiyorum. Bana diyorlar ki biz senin arkandan yürüyeceğiz. Yaşlı teyzemin birine dedim ki bu ülkenin kaymakamı var, belediye başkanı var. Teyzem dedi ki, ‘Bu iş Ankara’dan çözülecekmiş.’ Bundan sonra 400 tane depremzede ile Acıpayam Düğün Salonu’nda toplantı yaptık. Bunları yaparken belediye başkanı da değilim. Beni sözcü seçtiler. Ankara’ya iki otobüs tutarak gittik ve çözdük.’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.