Denizli Devlet Hastanesi’nde kanser hastalarını ilgilendiren önemli bir yandal daha eklendi. Cerrahi Onkoloji Kliniği hastanede ilk kez hizmet vermeye başlarken, Cerrahi Onkoloji ve Gastroenteroloji Cerrahi Kliniği birlikteliğinde Denizli Devlet Hastanesi’nde karaciğer, safra kesesi, pankreas, mide, kalın bağırsak, yemek borusu, meme ve ince bağırsak gibi özellikli kanser ameliyatları yapılabilecek.
Kemoterapi, Radyoterapi, Nükleer Tıp, Radyoaktif İyot Merkezi gibi kanser tanı ve tedavisinde önemli yer tutan merkezleri bünyesinde barındıran Denizli Devlet Hastanesi’nde Cerrahi Onkoloji ve Gastroenteroloji Cerrahi uzmanıyla birlikte multidisipliner yaklaşım isteyen özellikli ameliyatlar da yapılabilecek.
Denizli Devlet Hastanesi’ne Cerrahi Onkoloji uzmanı olarak atanan Op. Dr. Ogün Aydoğan cerrahi onkolojinin genel cerrahinin içinde onkolojik (kanser) ameliyatları ile ilgilenen spesifik bir bilim dalı olduğunu belirterek; “ Kanser tedavisi birçok uzmanlık dalının işbirliği içerisinde doğru ve zamanında tanıyla geciktirilmeden tedaviyi gerektirir. Kanserli bölgenin ameliyat edilerek tedavi edilmesinde rol alan cerrahi onkoloji, tanı ve tedavinin diğer alanlarında da önemli paya sahiptir. Cerrahi tedavide amaç erken evre hastalarda tümör dokusu kalmayacak ölçüde cerrahi yapılmasıdır. Denizli Devlet Hastanesi’nde meme, mide, yemek borusu, ince barsak, kolorektal, karaciğer, safra kesesi, pankreas, tiroid, yumuşak doku, cilt kanseri gibi ameliyatları kapalı ve açık cerrahi yöntemlerle yapacağız” dedi.
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahi Uz. Dr. Esin Şair de Gastroenteroloji cerrahisi bölümünde tüm sindirim sistemi organları hastalıklarının tanı ve tedavisi için gastroenteroloji cerrahi, gastroenteroloji, medikal onkoloji, radyoloji, pataloji ve radyasyon onkoloji uzmanlarınca multidisipliner yaklaşımla hastalara hizmet verildiğini belirterek; “Bölümümüzde yemek borusu hastalıkları, mide ve 12 parmak bağırsağı hastalıkları, ince ve kalın bağırsak hastalıkları, karaciğer, pankreas, safra kesesi, safra yolları hastalıkları uzmanlarınca değerlendirilip tedavi edilmektedir. Hastalar teknolojiyi ve çağdaş gelişmeleri yakından takip eden geniş deneyim ve beceriye sahip bir ekip tarafından hasta odaklı yaklaşım ile evrensel standartlarda da destek alınmakta, gereklilik halinde girişimsel radyolojik işlemler de yapılmaktadır. Kanser tanısı konan hastaların takip ve tedavileri ilgili branşların uzmanlarının oluşturduğu konseyce değerlendirilmekte, gastroenteroloji cerrahisine ihtiyaç duyulan hastaların ameliyat öncesi veya sonrası onkolojik takip ve tedavileri düzenlenmektedir” dedi.