enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
32°C

Denizli’de mahalleliler ve Eski Taçev kadınları depremzede çocuklar için örgü örüyor!

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi’nde bulunan Altıntop Mahallesi Muhtarlığı ile Eski Taçev ortaklığında kadınlar bere ve atkı örüyor. Yapılan örgüler depremzede çocuklara gönderilecek.

Denizli’de mahalleliler ve Eski Taçev kadınları depremzede çocuklar için örgü örüyor!
13.02.2023
A+
A-

Yaptığı yardımlarla adından sık sık söz ettiren Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü, bu kez depremzede çocuklar için kolları sıvadı. Eski Taçev ortaklığında yürütülen çalışmada kadınlar bağışçılardan gelen yünleri örerek atkı ve bereye dönüştürüyor. “Keşke bu işi deprem için yapmasaydık, çocuklarımıza hediye için yapsaydık” diyen Muhtar Sücüllü, yaptıkları işi anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

‘DEPREM OLGUSUNUN GELİŞMEDİĞİNİ ANLATIYORUM’

Altıntop Mahalle Muhtarı Tülay Sücüllü “Ben muhtarlığa ilk geldiğim günden beri bu konunun üzerine tüm dikkatleri çekmiştim. Her fırsatta deprem olgusunun gelişmediğini, Gölcük depreminde orada yaşadıklarımı anlatıyorum. Her röportajımda, depremin ne kadar önemli olduğunu, insanları depremin değil binaların öldürdüğünü, burada çok kayıtsız yönetimlerin olduğunu, şehirlerin taş binalar haline geldiğini ben birçok kez konuşmuştum. Kendi içsel sıkıntılarımı ben sizlere anlatmıştım.’ diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZ OKULA GİTSİN İSTİYORUZ, BU TRAVMAYI ÖYLE ATLATABİLİRLER’

Muhtar Sücüllü, ‘Ben burada yaptığımız çalışmaya çok güzel bir çalışma diyemiyorum. Çünkü biz bu işi keşke deprem için değil de çocuklarımıza hediye edeceğiz diye yapsaydık. Bunu deprem için yaptığımızdan dolayı ben çok üzgünüm. Burada onu anlatmak hiç kolay değil. Burada gerçekten bir şeyler yapmak için, hiç değilse bir bere atkı gönderelim diye cansiperane uğraşan büyüklerimiz, geçlerimiz var. Onlar aslında fazlasıyla yapmaları gerekeni maddi manevi yaptılar, tüm varlıklarını ortaya koydular. Atatürkçü Düşünce Derneğimiz, Merkezefendi Belediyemiz, muhtarlarımızla yardım tırlarını doldurup gönderdik. Bu çorbada da tuzumuz olsun diye atkı ve bere yardımı, hediyesi için bir araya geldik. Yünlerimiz yardım gruplarından paketlenmiş vaziyette geldi. Bizde bu yünleri kabul edip atkı ve bere örmeye başladık. Atatürkçü Düşünce Derneğimiz ve Merkezefendi Belediyemizin göndereceği bir sonraki tırla, atkı ve berelerimizi göndereceğiz. Yeter ki yerine ulaşsın. Okullar açılsın, çocuklarımız okullara gitsin istiyoruz. Çünkü çocuklar ancak okula giderek bu tramvayı atabilirler. Ben bunu Gölcük depreminde yaşadım oradan biliyorum. Okullar açılsın çocuklarımız okusun, hayattaki her türlü acıyla biz ancak eğitimle baş edebiliriz. Acıyı gördüğümüzde bükülmüyoruz, güzel günler gördüğümüzde şımarmıyoruz. Bunu hayat felsefemiz olarak sürdürmeliyiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.