enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1344
EURO
38,0679
ALTIN
2.883,61
BIST
10.073,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Denizli’de Öğrenci Apartları ile İlgili Yeni Karar Kapıda!

Pamukkale ilçesinde Özel öğrenci barınma hizmeti veren öğrenci apartları, öğrenci stüdyo daireleri gibi işletilen ve tabelasında öğrenci ibaresi bulunan işletme sahiplerini bilgilendirmek amacıyla Pamukkale Kaymakamlığı ve Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Doğan Demircioğlu Emsan İlkokulu’nda bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Denizli’de faaliyet gösteren Özel öğrenci barınma hizmeti veren öğrenci apartları, öğrenci stüdyo daireleri gibi işletilen ve tabelasında öğrenci ibaresi bulunan işletme sahiplerinin belirlenen yeni kararlar doğrultusunda adım atması gerektiği aktarıldı.

Denizli’de Öğrenci Apartları ile İlgili Yeni Karar Kapıda!
18.04.2019
A+
A-

Edinilen bilgiye göre, Pamukkale Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıda Denizli’de faaliyet gösteren Özel öğrenci barınma hizmeti veren öğrenci apartları, öğrenci stüdyo daireleri gibi işletilen ve tabelasında öğrenci ibaresi bulunan işletmeler hakkında 2018 yılı Eylül ayında alınan kararlar revize edilerek, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği gereğince yeni kriterler belirlendi. Denizli’de faaliyet gösteren Özel öğrenci barınma hizmeti veren öğrenci apartları, öğrenci stüdyo daireleri gibi işletilen ve tabelasında öğrenci ibaresi bulunan işletme sahiplerinin belirlenen yeni kararlar doğrultusunda adım atması gerektiği aktarıldı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞINA DEVRETTİ

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde yürütülen çalışma, daha çok Yükseköğretim gören öğrencilerle ilgili bir durum olması nedeniyle, konuya Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın denetimine alınmasına karar verildi. Konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ortak bir çalışma yürüttüğü ve yeni eğitim yılına kadar, alınan kararlar çerçevesinde uygulama yapılacağı belirtildi. Buna göre, Denizli’de Özel öğrenci barınma hizmeti veren öğrenci apartları ve tabelasında öğrenci ibaresi bulunan işletme sahiplerinin belirlenen ‘Bakanlığa bağlanmasını gerektiren haller’ çerçevesinde bakanlığa bağlanıp bağlanmama kararı kendilerine bırakıldı.

Bakanlığa Bağlanmasını Gerektiren Haller

1- Bina tabelasında öğrenci ibaresi yok ise,
2- Tanıtım İlanı, Broşür, Levha, İnternet sitelerinde öğrenci kelimesi yok ise,
3- Kiracı ile yapılan kontrat veya kira sözleşmesinde öğrenci ibaresi yok ise,
4- Her bağımsız bölümün kendine ait iskan ruhsatı var ise,
5- Merkezi sistem doğalgaz ve internet abonelikleri hariç olmak üzere, her bağımsız bölüme ait elektrik,su aboneliklerinin kiracı adına alınmış olması halinde,
6- koordinasyon ve organizasyon işleri (ütü, Çamaşır, daire Temizliği, Yemek, Kahvaltı) mal sahibi tarafından organize edilmiyor ise,
7- Bağımsız bölümlerde kalan kişiler için birden fazla kira sözleşmesi yokise (daire daire kiraya verilmesi şartı ile)
8- Kiracının yirmi (20) iş günü içinde ikematgahını bu adrese taşımış olması halinde

Bu kriterlere uyanların Bakanlığa bağlanmasına gerek olmayacak. Aksi halde ise bu özelliklere sahip olan özel apart işletmecilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı olarak kriterleri yerine getirerek ‘bakanlığa bağlı hizmet veren işletme’ statüsüne alınması gerekecek.

1 TEMMUZ’A KADAR BAŞVURABİLECEKLER

Konu ile ilgili 2018 Eylül ayında ilk adımın atılmasının ardından faaliyet gösteren özel apart işletmecileri, Denizli’de yönetmeliğe uygun olmadığı gerekçesi ise kapatma ve para cezası ile karşı karşıya kalmışlardı. Bazı apart sahiplerine 40 bin lira para cezası kesildiği ve kriterleri yerine getirmemesi halinde de faaliyet gösteremeyecekleri ikazında bulunulmuştu. Gerçekleştirilen bu toplantı ile yönetmeliğe uygunluk ve uygunsuzluk durumları net bir çerçeve içerisine alınırken, bu kriterlere uymayan işletmelerinde 1 Temmuz’a kadar ruhsat başvurusunda bulunması gerektiği ifade edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.