enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5398
EURO
35,9880
ALTIN
2.993,80
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C

Denizli’de sağlık çalışanları iş bıraktı:“Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz”

Denizli’de tabipler ve sağlık çalışanları daha önce de bir basın açıklaması ile belirtildiği üzere iş bırakma eylemi gerçekleştirdi. Denizli Tabip Odası, Denizli Diş Hekimleri Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet emekçileri Sendikası (SES) ‘nın destek verdiği eylem öncesi grup adına açıklama yapan Denizli Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Fercem Erbay, “Sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık emekçilerinin emeği ucuzlatılmış, çalışma koşulları kötüleşmiş, halkın sağlık hakkı elinden alınmış, gelinen aşamada sağlık sistemi işlemez hale gelmiştir” dedi.

Denizli’de sağlık çalışanları iş bıraktı:“Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz”
08.02.2022
A+
A-

“Oyalama Değil Hakkımız Olanı İstiyoruz” başlıklı basın açıklamasını Servergazi Devlet Hastanesi, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü önünde okuyan Erbay,

“Ekonomik ve özlük haklarımız, halkın sağlık hakkı için G(ö)REV’deyiz. Sağlığı alınıp satılan bir meta, hastaneleri işletme, hastaları müşteri ve sağlık çalışanlarını köle haline getiren sağlıkta dönüşüm programı ile sağlık emekçilerinin emeği ucuzlatılmış, çalışma koşulları kötüleşmiş, halkın sağlık hakkı elinden alınmış, gelinen aşamada sağlık sistemi işlemez hale gelmiştir. Pandeminin katmerleştirdiği sağlık çalışanlarının çalışma koşullarında artan zorluklar ve ekonomik krizin de derinleştirdiği ekonomik hakları ile ilgili büyük kayıpları yaşamaya devam ediyoruz. Siyasal iktidar sağlık hizmetlerini üreten hekimleri ve sağlık çalışanlarının haklarını görmezden gelmekte, tercihini sermayeden yana kullanmaktadır. Tüm toplumsal kesimler gibi bizler de artık geçinemiyoruz” dedi.

Toplumun nitelikli sağlık hizmeti almasının elinden alındığını belirten Erbay, “Koruyucu sağlık hizmetlerinden daha çok tedavi edici sağlık hizmetlerinin sunulduğu, sağlık hizmet sunumunda sevk zincirinin tamamen ortadan kaldırıldığı, kışkırtılmış sağlık talebi yaratan bu sağlık sistemi toplumun nitelikli sağlık hizmeti alma hakkını elinden almaktadır. Sağlığa erişim giderek zorlaşmakta, katkı-katılım payları ile ekonomik krizin derinleştiği koşullarda yurttaşın cebinden giderek daha fazla para çıkmaktadır. Bu işlemeyen, sağlık değil sağlıksızlık üreten sağlık sisteminin tüm yükünü ise sağlık emekçileri çekmekte, emeklerinin karşılığını alamadan her geçen gün umutsuzluğa sürüklenmektedirler” şeklinde konuştu.

Sağlık çalışanlarının yetersiz istihdam ve kışkırtılmış sağlık talebi karşısında daha çok çalışmaya zorlanmakta ve tükenmekte olduğunu ifade eden Erbay, “Bu yoğun emeğin karşılığında ise insanca yaşanabilecek temel ücrete erişmek yerine oyalama tasarılar, ödenmeyen ek ödeme söylemleri ile geçiştirilmektedirler.

Performans ile sağlık çalışanları birbirine düşman edilmekte, nitelik değil nicelik öncelenmektedir. Yoğun emek gerektiren bu çalışma düzeni ve ekonomik sorunların yanı sıra liyakatsiz atamalar, yönetici mobbingleri, KHK’ler ve soruşturmalar gibi antidemokratik uygulamalar ile sağlık hizmeti vermeye çalışan sağlık emekçilerinin iyilik hali ortadan kaldırılmaktadır.

Pandemi sürecinde her türlü çalışma riskini göze alarak, çalışan Diş hekimleri de çalışma koşulları olarak yıpratıcı bir ortamdadır ve sağlıkta şiddete maruz kalmaktadır. Sağlık sisteminde yaşanan tüm olumsuzluklar Hekimlere ve sağlık çalışanlarına yansıtılmaktadır. Hemen her gün sağlık emekçileri ölümlere varan sağlıkta şiddet ile karşı karşıya gelmelerine rağmen, güvenli işyerleri ve etkili-caydırıcı yeni bir sağlıkta şiddeti önleme yasası ise bakanlığın gündeminde dahi değildir. Uzun süredir sağlık emek meslek örgütleri olarak sağlık alanında yaşanan bu olumsuz tabloya karşı hep beraber daha iyi bir sağlık ortamı için birlikte mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.