enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Denizli’de ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ diyerek eylem yaptılar!

Emek Partisi Denizli İl Örgütü son dönemde artan zamlara ve yoksulluğa karşı eylem yaptı. Soğana gelen fahiş zammın ardından ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ pankartı dikkat çekti.

Denizli’de ‘Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana’ diyerek eylem yaptılar!
10.04.2023
A+
A-

Emek Partisi Denizli İl Örgütü yoksulluğa karşı insanca yaşam talebiyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. EMEP il binasından başlayan yürüyüşe EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı.

“Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın”, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “İş ekmek özgürlük” sloganları eşliğinde Denizli Sineması önüne yürüyüş düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan EMEP Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız, seçimlere giderken ekonominin vr depremin yıkıcı etkilerine dikkat çekti. 2018’den 2023’e kadar genel olarak ürünlerde yaklaşık yüzde 500 ile 700 arası fiyat artışı olduğunu ifade eden Kırgız, “Bugünlerde soğan 30 TL civarında, keza patates de soğanla yarışıyor. Bu iki ürün halkın yaygın olarak yemeklerde kullandığı gıda maddesi. 210 gr ekmeğin fiyatı ise ortalama 5 TL. Etin yanına ise zaten yaklaşılamıyor” diyerek, yurttaşların borçlarla yaşadığını belirtti.

“EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MÜCADELEYE MORAL VERECEK”

Seçimlere dair de söz söyleyen Kırgız, “Seçimlerde oylanacak olan ekonomik tablo bu, siyasi tablo ise faşizmin ve politik İslam’ın koyu karanlığıdır. İktidar, ekonomide yukarıdan aşağıya dizginsiz ve kuralsız bir soygun mekanizması kurdu. Bu düzeni ancak baskı ve terörle devam ettirebilir. Ancak tüm bunları boşa çıkarmak ve püskürtmek olanaklıdır. Elbette seçimlerde yeni bir iktidarın gelmesi ortamın güllük gülistanlık olmasını sağlamayacaktır. Ama emekçi halkın tüm bunları engelleyebilmek için daha uygun koşullarda mücadele etmesinin koşullarını ortaya çıkaracaktır. Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerden güçlü çıkması işçi, emekçi ve ezilen halkın mücadelesine moral verecek, mücadeleye daha güçlü sarılmanın yolunu açacaktır” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.