enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1341
EURO
38,0320
ALTIN
2.893,20
BIST
10.084,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Ehliyet affı 2023 Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 

Ehliyet affı 2023 Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 
02.02.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kabine toplantısı sonrası yaptığı ehliyet affı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. 2.5 milyon sürücünün çok uzun süredir beklediği ehliyet affı ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama ehliyet affı düzenlemesinden küçük bir bölümün yararlanacağını ortaya koydu. Peki, 2023 ehliyet affı ne zaman çıkacak? 2023 ehliyet affı şartları ne olacak? Ehliyet affı resmi gazetede yayınlandı mı? Ehliyet affı genişler mi? Alkolden ehliyet affı 2023 düzenlemesi içinde olacak mı? Ehliyet affı twitter paylaşımlarında nasıl etkileşim içinde? Tüm bu soruların yanıtları ve çok daha fazlası haberimizde.

2023 Ehliyet Affı Ne Zaman Çıkacak?

Ehliyet affı ile 10 bine yakın ehliyetin iade edilmesi beklenirken, düzenlemenin hangi tarihte çıkacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı’nın ardından 2.5 milyon sürücünün ceza puanının silineceğini ve bu sebepten geri alınan 10 bine yakın ehliyetin geri verileceğini açıklamıştı.

Ehliyet Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Ehliyet affı ne zaman yürürlüğe girecek sorusu henüz net bir şekilde cevaplanmış değil. Ehliyet affı için belirli bir protokolün takip edilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı son dakika açıklamasının ardından ehliyet affi düzenlemesi için çalışmalar başlatıldı. Ehliyet affi sürecinde öncelikle trafik ceza puanlarının silinmesine yönelik düzenlemenin Meclis’e sunulması gerekiyor. TBMM gerekli çalışmaları tamamladıktan sonra şartları ve ehliyetlerin geri iade edileceği tarih belli olacak. Düzenlemenin yürürlüğe girebilmesi için Resmi Gazete’de yayınlanması gerekiyor.

Ehliyet affı ile gündeme gelen sorulardan biri de ehliyetlere neden el konulduğu olarak öne çıkıyor. Ehliyete el konulan durumlar; 100 ceza puanına ulaşmak, ölüme sebebiyet veren kazaya karışmış olmak, uyuşturucu etkisinde araç kullanmış olmak, stajyer sürücü olarak kural ihlali yapmak, ehliyetin geçerlilik süresinin dolması, sağlık durumunun bozulması, hız sınırının aşılması ve alkollü araç kullanmak olarak sınıflandırılıyor.

2023 Ehliyet Affı Şartları Neler Olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklama 2.5 milyon sürücünün umutlarını yeşertti. Ancak, ehliyet affi düzenlemesi ehliyetine el konulan tüm sürücüleri kapsamayacak. Bu aşamada 2023 ehliyet affı şartları neler olacak sorusu gündeme geldi.

Alkol ve uyuşturucu, ölümlü ve yaralamalı kaza, drift ve aday sürücülük halleri dışındaki ihlallerden kaynaklanan ceza puanlarını silinecek. Bu kapsamda Karayolları Trafik Kanunu’na göre ceza puanları dolduğu için ehliyetine el konulan 10 bin sürücünün ehliyeti geri iade edilecek.

Işık ihlalleri, hız, park cezası, emniyet kemeri, emniyet şeridi ihlali gibi sebeplerden trafik ceza puanı dolan sürücülerin ehliyetlerinin geri iade edilmesi bekleniyor. Düzenleme tamamlandıktan sonra detaylar belli olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.