enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2360
EURO
37,0205
ALTIN
3.012,85
BIST
8.842,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C

Eren Günü Etkinlikleri Silah Seslerine Boğuldu

Eren Günü Etkinlikleri Silah Seslerine Boğuldu
A+
A-

Denizli’nin Beyağaç İlçesi Kartal Gölü ve Eren yeri arasında yapılan geleneksel Eren Günü etkinliklerinde, mezar ziyaretinde dua eden vatandaşlar silah sesleri arasında ziyaretlerini gerçekleştirdi. Beyağaç Belediyesi de geçtiğimiz yıl yaşanan aynı olaylar sebebiyle 1994 yılından bu yana düzenlediği etkinliğe ilk kez katılmadı.

Denizli’nin Beyağaç İlçesi Kartal Gölü ve Eren Yaylası arasında her yıl düzenlenen Eren Günü etkinlikleri bu yıl da yapıldı. Her geçen yıl silah atma oranlarında artış olduğu gözlenen etkinliklere bu yıl ilk defa Beyağaç Belediyesi katılmadı.

Çok az sayıda vatandaşın katıldığı Eren Günü etkinliklerinde kamp yapan vatandaşlar gece geç vakitlere kadar silahla ateş etmeye devam etti. Sabaha karşı Kartal Gölü’nden Eren Yaylasına yürüyen bazı vatandaşlar yolda silah atmaya devam etti. Eren Baba mezarında dua edenler silah sesleri altında dualarını etmek zorunda kaldı.

Kaynağı Orta Asya kurgan mezarları kültürüne dayanan ve bu kültürün devamı niteliğinde olan Eren Günü etkinliğinde, bir gün önce Kaltal Gölü bölgesine çıkılıp burada kurulan çadırlarda konaklama ve çadır ziyaretleri yapılıyor. Ertesi sabah şafak vakti Eren Dede Türbesi ziyareti yapıldıktan sonra dualar okunup, dilekler tutuluyor. Etkinlik hayvan kesilip, pişirilip yenmesiyle etkinlik son buluyor. Eren Günü 1994 yılından bu yana Beyağaç Belediyesi’nde festival olarak yürütülüyor.

 

 

 

Bayram Coşkun
Denizli (İHA)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.