enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1271
EURO
38,0901
ALTIN
2.897,23
BIST
10.031,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin’in GEN Kampüs Denizli konuşması

DEGİAD, GEN Türkiye ve HABİTAT Derneği ortaklığıyla Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. Dünyada dördüncü ve Türkiye’de ilk GEN Kampüs Denizli’de açıldı. GEN Kampüs açılışında GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin konuşma gerçekleştirdi.

GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin’in GEN Kampüs Denizli konuşması
17.10.2022
A+
A-

İşte GESİFED Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin’in konuşması;

Çok heyecanlıyı. Eski bir DEGİAD Başkanıyım. GESİFED Başkanı olarak burada olmak gurur verici. GESİFED’in üye derneği DEGİAD’ın ev sahipliğinde Habitat ve GEN ortalığıyla TÜSİAD, TÜRKONFED ve KAGİDER ile GEN Kampüs açılışındayız. Başından beri işin içinde olan Habitat Başkanımıza teşekkür ediyorum.

“POZİTİF DÜŞÜNMEYE ÇALIŞIYORUZ MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL”

İş dünyası temsilcileri olarak hala pozitif düşünmeye çalışıyoruz. Geldiğimiz noktada önümüzü görmemiz maalesef mümkün değil. Gelişmiş ülkelerde belirgin bir şekilde hissedilmekte olan resesyon tehdidi, buna bağlı olarak sipariş taleplerinin azalması, Euro-Dolar paritesinde yaşanan gerileme ve enerji maaliyetlerindeki artış tüm ülkemizi olduğu gibi Denizli ihracatını da olumsuz etkilemiştir.

“GİRİŞİMCİLERİN ÖNÜ AÇILMALI”

Türkiye girişimcilik anlamında son yıllarda artan bir ivmeye sahip. 2020 yılına kadar unicorn çıkarmayan ülkemiz şuanda 6 unicorn çıkarmış bir ülkedir. Bunun yanında gayr-i safi yurtiçi hasıla oldukça düşük. Bu payın artırılması Türkiye’de yapılması gereken kanuni, hukuki ve alt yapı yatırımlarına önem verilmesidir. Fikir özgürlüğünün gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarılması girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlayacaktır. Girişimcilerin önündeki zorluklar kaldırılmalı, mevzuat ve vergi yükümlülükleri azaltılarak projelerine gerekli kaynak ve enerji vermelerine olanak sağlanmalıdır.

2 ANA SORUN

Girişimcinin 2 ana sorunu var. Birincisi kolay yoldan para kazanmak çabasıdır. İkincisi girişimcilik politikası eksikliğidir. ‘Başıma icat çıkarma’ devri geçti. Herkes girişimci olmak istiyor ama bir iş kurmak, sürdürülebilir kılmak ve sebat etmek gerekiyor. Genç girişimcilerimize bu özelliklerini geliştirmelerini söylüyorum.

GİRİŞİMCİLER NELER YAPMALI?

Son 10 yılda dünyada düşük faiz ve bol para dönemi yaşandı. Para kazanmayacak birçok girişime yatırımlar yapıldı. Bugün o devir bitti. Zor para döneminde eski usül girişimcilik önem kazanacak. Girişimcilerimizin sebat etmesi lazım. Ekip kurmaları ve sağlam adımlarla yürümeleri lazım. Girişimciliğin kısa yoldan para kazanma ve erken yaşta zenginleşme fırsatı görmekten çıkmamız gerekiyor. Girişimcilik politikaları sadece girişimciliği özendirmek için değil, aynı zamanda hangi alanlarda ilerleme kapasitesi olduğunu göstermeli. Örneğin dünyada yeşil dönüşüm fırsatı var. Dünyada fonların yönelebileceği ve Türkiye’de mukayeseli olarak üstünlük sağlanabilecek alanların belirlenmesi önemli. Kuşakların birleşmesi gerekiyor. Genç nüfus oranında Avrupa’da en önemli ülkelerden bir tanesiyiz. Türkiye kendi işini kurma konusunda Avrupa’da en yüksek orana sahip. Bunlar çok değerli. Enerjilerini ve sermayelerini riske atan girişimcilere destek olmak, uygun ekosistem yaratmak en önemli görev. Biz Türkiye’de, Denizli’de ve GESİFED bölgesinde aradaki farkın kapanması için var gücümüzle çalışıyoruz.

Önemli günün mimarı olan DEGİAD’a, Habitat, GEN Türkiye, TÜRKONFED, TÜSİAD ve KAGİDER’E teşekkür ediyorum

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.