enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1271
EURO
38,0901
ALTIN
2.897,23
BIST
10.031,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in GEN Kampüs Denizli açılış konuşması

DEGİAD, GEN Türkiye ve HABİTAT Derneği ortaklığıyla Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. Dünyada dördüncü ve Türkiye’de ilk GEN Kampüs Denizli’de açıldı. GEN Kampüs açılışında KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem konuşma gerçekleştirdi.

KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem’in GEN Kampüs Denizli açılış konuşması
17.10.2022
A+
A-

İşte KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Emine Erdem konuşması;

Bugün burada bir açılış gerçekleştiriyoruz. Ülkemize baktığımızda Denizli önemli bir sanayi ve ihracat şehri. Şubat ayında Denizli’ye geldiğimizde bizleri çok iyi karşılamışlardı. Biz geldiğimizde KAGİDER olarak Denizli’nin çok güzel kadın girişimci potansiyeli olduğunu gördük. Bizi bu durum çok heyecanlandırdı, GEN Kampüs ile heyecanımız artık doruklarda.

“KADINLARI GÖZARDI EDEMEYİZ”

KAGİDER 20 yıldır kadın girişimciliği ve istihdamı misyonu ile çalışmalarını sürdürüyor. 2002 yılında yüzde 2 olan kadın girişimciği günümüde yüzde 14’e geldi. Bu oran bizi tatmin etmiyor. Daha gidilecek çok yolun olduğunu biliyoruz. Dünyada girişimcilerin 3’te 1’i kadın. Kadın girişimci istihdam yaratan, inavasyonu teşvik eden ve eşitsizlikleri azaltan çarpan etkisine sahip. MacKenzie’nin bir araştırması var. 2030 yılına kadar ekonomide eşitliğin sağlanması halinde dünya 13 trilyon Dolar ekleme potansiyeline sahip. Sürdürülebilir kalkıma ve ekonomik büyüme için kadın girişimcileri ekonomiye dahil etmek için onları güçlendirmemiz gerekir. Türkiye’deki araştırmalarda kadınların yüzde 40’nın girişimciliğe olumlu baktığını gösteriyor. Dolayısıyla kadınları gözardı edemeyiz. Ekonomimizin güçlenmesi için ortak bir girişimcilik ruhunun ortaya koyulması gerekiyor. Bu noktada GEN Türkiye’nin her bir bileşeni senelerdir ülkemize çok değer katıyorlar. Girişimciliğin yaygınlaştırılmasına çok büyük emekleri var. GEN Türkiye çatısı altında bir birliktelik içindeyiz. Her bir birey uzmanlığı ile girişimcilik ekosistemini daha da güçlendirdi ve güçlendirmeye devam edecek. GEN Kampüs gibi ortamlar bizim için önemli akiyom yerleri. GEN Türkiye politikada da bir baskı unsuru olacak. Ülkemide girişimcilik hayali olan birçok aktörün yolu GEN Türkiye ile buluştu. Düş birliğimiz, iş birliğine, güç birliğine dönüştü. Bu birliğin en önemli sonuçlarından biri GEN Kampüs oldu. Denizli’de açılan GEN Kampüs için Sözkesen ailesine, DEGİAD’a ve tüm Denizli halkına teşekkür ediyorum. Türkiye’ye buradan hizmet etmeye hazırız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.