Kronik bir rahatsızlık olan migren başın bir yanında ağrı anlamına gelir. Yunanca Hemikrania kelimesinden türemiştir. En belirgin belirtileri arasında bulantı, ses ve ışığa karşı hassasiyet ile kendini gösterir. Şiddetli ağrılar 2 saat veya daha fazla sürebilir. Migren erkeklere nazaran kadınlarda görülme oranı %20’dir.
Lutein ve zeaksantin gibi antioksidan bileşenler bakımından zengin olan avokado, migren ağrısıyla baş etmekle kalmaz, düzenli kullanımda migren ağrısı oluşumunun önüne geçer.
Magnezyum, lif, manganez, sodyum B6 vitamini ve potasyum açısından oldukça zengin bir meyve olan incir birçok faydasının yanı sıra migren ağrılarında da işe yarıyor.
Somon; Omega 3, folik asit ve B2 vitamini bakımından oldukça zengin bir besin. Özellikle içerdiği Omega 3 vitamini sayesinde sinirlernizi korur. Böylelikle beyin fonksiyonlarındaki sinirlerle ilgili bir hastalık olan migrene karşı kendinizi koruyabilirsiniz.
Yüksek lif kaynağı ve potasyum zengini olan tatlı patates, kanseri önleyen besinler arasında yer almasının yanı sıra dayanılmaz migren ağrısına karşı da savaşır.
Su tüketmenin yanı sıra su bakımından zengin besinleri tüketmek de migrenle mücadele etmenizde size yardımcı olur. Az su içmek, migreni tetikleyen nedenlerden biridir.
Magnezyum, demir içeren kinoa ve Omega 3 açısından zengin olan karalahana, migrenin en iyi savaşçılarından olan besinler. Karalahana, migrenle savaşmada daha etkili olsa da beyaz lahana da en az onun kadar etkili bir savaşçı.
Migren konusunda yapılan araştırmalara göre, yoğurt içerdiği B vitamini sayesinde migren ağrılarını dindirmede etkili bir besin.
Ne zaman migren atağınız olursa yarım limon suyunu bir bardak suyla karıştırın, içine 2 çay kaşığı tuz ekleyin ve bu sihirli iksiri için! Daha iyi hissettiğinizi fark edeceksiniz.