enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

MTA Diri fay haritasını güncelledi.. Denizli’de hangi ilçe ve mahallelerden fay hattı geçiyor?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık depremlerle merkez üssünün yanı sıra Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Adana, Diyarbakır, Kilis ve Hatay’da büyük yıkıma meydana gelmiş ve onbinlerce insanımız hayatını kaybetti. 1999 Gölcük Depremi’nden bile daha yüksek sayıda acı bilançoya neden bu depremin ardından vatandaşlar kendi evlerinin bulunduğu il, ilçe ve mahalleden fay hattının geçip geçmediğini merak etmeye başladı.

MTA Diri fay haritasını güncelledi.. Denizli’de hangi ilçe ve mahallelerden fay hattı geçiyor?
20.02.2023
A+
A-

MTA ise bu sebeple geçen hafta bir diri fay hattı haritası yayımlamıştı. MTA bu hafta yayımladığı diri fay hattı haritasını güncelledi. İşte Denizli’de fay hattı geçen ilçeler ve mahalleler..

DENİZLİ KAÇINCI DERECE BÖLGESİ?

Denizli, birinci derece deprem bölgesinde yer alıyor. Geçmiş yıllarda çok sayıda depremin meydana geldiği Denizli’de son 3 yılda ise 2019’da Mart ayında merkez üssü Acıpayam olan 5.5 ve Ağustos ayında ise merkez üssü Bozkurt olan 6,0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. 2 depremde can kaybı yaşanmazken, çok sayıda bina ya yıkıldı ya da hasar gördü. Uzmanlar, Denizli’de 6.8 büyüklüğünde bir depreme hazır olması gerektiğini ifade ediyor.

HANGİ İLÇELERDEN FAY HATTI GEÇİYOR?

MTA’nın güncellediği yeni haritaya göre Denizli’de diri fay hattının bulunmadığı ilçeler Tavas, Kale, Serinhisar, Güney, Çal ve Bekilli oldu. Bu ilçelerin bazı mahallelerinde fay hattı bulunurken Acıpayam, Çameli, Honaz, Beyağaç, Çardak, Bozkurt, Baklan, Çivril, Buldan, Sarayköy ve Güney’de ise diri fay bulunuyor. Aynı zamanda merkez ilçeler olan Pamukkale ve Merkezefendi’de de diri fay hattı bulunuyor.

MERKEZ İLÇELERDE FAY HATTI GEÇEN MNAHALLELER

Denizli il merkezinde ise en belirgin diri fay hatları Pamukkale ilçesinde yer alıyor. Bu alanlar arasında İncilipınar Caddesi ve çevresi, Dimbilli Caddesinden Kayıhan’a kadar uzanan bölge, Fatih Mahallesi boyunca olan kısım, Üçgen Kavşağının hemen altından başlayan Deliktaş ve Fatih Mahallelerinin içinden geçip Cumhuriyet Mahallesine kadar uzanan kısım, PAÜ’den başlayıp Barbaros Bulvarı boyunca uzanan kısım dikkat çekiyor. Bunların dışında Hacıeyüplü’den Sümer Mahallesine kadar İzmir yolu boyunca uzanan holosen fay, 1287 Sokak-2421/11 Sokak arasında kalan Sevindik ve Karşıyaka Mahallerinden geçen holosen fay bulunuyor. Yine il merkezinde Eskihisar, Akhan, Kale, Eldenizli, Karakova, Çeltikçi, Salihağa, Üzerlik, Kurtluca, Küçükdere, Pamukkale, Kavakbaşı, Gölemezli ve Kocadere Mahalleleri de diri fay hatlarının bulunduğu alanlar olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.