enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Narperi’nin Bileziği filminin galası gerçekleşti

Bozkurt’un üreten kadınlarının oynadığı Jale İncekol’un yönetmenliğini yaptığı Narperi’nin Bileziği Film Galası gerçekleşti. Filmin destekçisi Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt’un üreten kadınları ve yönetmen Jale İncekol önemli gecede Egeyön TV’ye duygularını anlattılar.

15.06.2022
A+
A-

Denizli’nin Bozkurt ilçesinde Başkan Birsen Çelik’in öncülüğünde kurulan Bozkurt Kadın Kooperatifi’nin üreten kadınları filme konu oldu. Bozkurt Belediyesi, GESİFED, TED Koleji’nin sponsorluğunda 1 yıldır çekimleri devam eden Narperi’nin Bileziği filmi dün akşam Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki gala ile gösterime girdi. Filmde Bozkurt’un üreten kadınları bizzat oynadı.

Muhteşem galada Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt’un üreten kadınları ve yönetmen Jale İncekol duygularını ve düşüncelerini Egeyön TV’ye anlattı.

BAŞKAN ÇELİK:”SADECE BİR FİLM DEĞİL EMEĞİN DEĞERLENMESİ”

Başkan Çelik;”Bu filme çok emek verdik. Ancak asıl emek sanat yönetmenimizde, oyuncularımızda, senaristimizde. Biz destek olmaya çalıştık. Narperi’nin Bileziği güzel bir film ve bu filmle beraber bir aile olduk. 1 senedir her hafta çekimlerimiz sürdü. Burada kadının mücadelesini, emeğini, kadının toplumsal hayatta tek başına nasıl ayakta durabileceğini masalsı bir ifadeyle anlatıldı. Filmdeki oyuncular Bozkurt’un kadınları, profesyonel değiller. Hepsi çok heyecanlılar. Çok emek sarf edildi. Kadının üretmesine çok büyük katkı sağlayacağına eminim. Oyunların Bozkurt Kadın Kooperatifi’nin kadınları olması nedeniyle tanınırlığımız artacak. El emekleri, göz nurları daha çok değerlenecek. Buna sadece bir film olarak değil emeğin değerlenmesi olarak bakıyoruz. Mutluyum.”dedi.

YÖNETMEN İNCEKOL:”BU İŞİ BİRİ YAPMALIYDI”

Filmin yönetmeni Jale İncekol ise; “Çok heyecanlı ve mutluyum. Benimle beraber çok sayıda insan o hayalin peşine düştü. Çok emek verildi. Çok güzel bir çekim süreci yaşadık. Güzel anılar biriktirdik ve güzel bir iş yaptık. Kamera önündeki kadınların pozitif, muhteşem enerjilerini yansıtabildiğimizi düşünüyorum. Üreten kadınlarımızın içinde çok büyük bir potansiyel var. Bu işi birileri yapmalıydı. Ben yaptığım için çok mutluyum. Uzun yıllar profesyonel oyuncularla çalışmış biri olarak hayatında ilk defa kamera karşısına geçen Bozkurt Kadın Kooperatif üyeleriyle neşeli, eğlenceli ve keyif aldığımız çekim süreci yaşadık. Hiç zor olmadı. Bundan sonraki projelerimde de muhtemelen hayatında hiç kamera karşısına geçmemiş kişilerle çalışacağım.” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİ KADIN FATMA BAYRAK:”ÜRETECEĞİZ”

“60 yaşından sonra böyle bir projede yer almak çok güzel bir şey. Çok duygulandık ve heyecanlandık. Bu film bizi teşvik etti. Bundan sonra hiç boş durmak yok. Üreteceğiz. “dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.