enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

Osmanlı mimarisinin güzel örneklerinden biri… Tarihi Bayat Camii ziyaretçilerinin bekliyor

Denizli’nin Çivril İlçesi, Bayat Mahallesi’nde bulunan ve 1882 yılında yapılan geçtiğimiz Nisan ayında restorasyonu tamamlanarak tekrar ibadete açılan tarihi Bayat Camii ziyaretçilerini bekliyor.

09.07.2022
A+
A-

Çivril İlçesi, Bayat Mahallesi’nde bulunan tarihi Bayat Camii, minaresi olmaması, tavanının hazırla kaplı ve duvarlarındaki motiflerle dikkat çekiyor. Osmanlı Mimarisinin güzel örneklerinden biri olan Camii 8 aylık restorasyona çalışmalarının ardından geçtiğimiz Nisan ayında ibadete açıldı.

Doç. Dr. Devrim Alkaya Bayat Camii’ni Egeyön TV’ye anlattı; “Denizli bildiğiniz gibi kalem içi nakışlı, içleri boyalı camileri ile ünlü bir kent. Bu camilerin güzel örneklerinden biri ile karşı karşıyayız. Bayat Camimizde 1882 yılında yapılışmış. İçi Türk işi hayat ağacı, çiçekler ve İslami metinler ile süslü, tavan ve duvarlar boyanmış ve süslenmiş. İnsana huzur veren bir ibadet ortamı oluşturmuş. Bu camilerde Selçuklu izini biz görüyoruz. Nevşehir’de bulunan Eşrefoğlu Cami çok ünlüdür bildiğiniz gibi. O caminin küçük bir modeli ile karşı karşıyayız. Yine bu camiye benzer Denizli’de Kızılcabölük’te Hanönü Camisi, Kale’de Gevher Paşa Camisi, Baklan’da Boğaziçi Camimiz, Savranşah Camimiz gibi çok güzel örnekler var. Denizli’ye gelen Turistlerin, Ziyaretçilerin bu camileri mutlaka görmesi gerekir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.