enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5378
EURO
36,0191
ALTIN
3.004,24
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
9°C
Pazar Az Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
10°C
Salı Açık
13°C

Pamukkale Teknokent’te Uygulamalı Patent Eğitimi Verildi

Pamukkale Teknokent, Sidus Patent iş birliği ile Uygulamalı Patent Eğitimi gerçekleştirdi. “Sidus Patent” Patent ve Marka Vekili İrfan Can Işıklı tarafından verilen eğitim Pamukkale Teknokent Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Pamukkale Teknokent’te Uygulamalı Patent Eğitimi Verildi

ADM Elektrik Dağıtım A.Ş., Altınbaşak Tekstil San. Tic. A.Ş., Denizli Çimento San. Türk A.Ş., Erikoğlu Emaye Bakır Tel San. A.Ş., Fatih Profil San. Tic. A.Ş., Hd Kauçuk San. Tic. A.Ş., Küçüker Tekstil San. Tic. A.Ş., Mercan Kimya San. Tic. A.Ş., Önder Grup A.Ş. firmalarının yetkililerinin katıldığı eğitimde; patent, faydalı model, marka ve tasarım tescilleri nedir, neyi korur, patent almak hangi durumlarda gerekli, hangi durumlarda değil, patent alma kriterleri, patent ve faydalı model süreci, yurtdışı süreçleri ve hazırlık işlemleri gibi konular ele alındı. Eğitimin sonunda katılımcılara ‘Eğitim Sertifikası’ verildi.

Buluş, buluşçu, fikir ve fikir ürünleri kavramlarına değinilen eğitimde fikir ürünlerinin nasıl korunacağı hakkında bilgilendirmelerde bulunan Sidus Patent Firması patent ve marka vekili İrfan Can Işıklı, Fikirlerin yasal olarak korunamayacağının, yalnızca fikir ürünlerinin yasal olarak korunabildiğinin altını çizdi. Bir buluş için patent almanın her zaman en iyi yol olmayabileceğine, izlenebilecek alternatif yollara ve nelerin buluş olup olamayacağı konularına değinildi.

Eğitimin devamında patent başvuru işlemleri esnasında büyük önem taşıyan yenilik, buluş basamağı, aşikârdık ve istemlerin kapsamları ile ilgili olarak örnekler üzerinden tartışmalar yapıldı. Ardından tarifname hazırlığı ve istem takımının nasıl planlanması gerektiği hususunda katılımcılar bilgilendirildi. Patent başvurusunda en güçlü korumanın elde edilebilmesi için ön araştırmanın, tarifnamenin ve istemlerin hazırlanmasının önemi örneklerle vurgulandı.

Eğitimin son kısmında katılımcılara çeşitli patent başvurularının şekilleri verildi. Katılımcılar, bu şekillerde yer alan teknik özelliklerden yola çıkarak, Patent araştırma sitelerinde patent ön araştırması gerçekleştirdi. Daha sonra bir Türk kahvesi makinesinden yola çıkarak katılımcılarla birlikte ürün hakkında örnek istem takımı oluşturuldu. Gün boyunca devam eden eğitimde katılımcılara uygulamalı patent eğitim sertifikası verilerek etkinlik tamamlandı.

Pamukkale Teknokent bünyesinde gerçekleştirilen eğitimle ilgili Pamukkale Teknokent Genel Müdür Vekili Doç. Dr. İsmail Ovalı AR-GE ve Tasarım Merkezleri için bu tür eğitimlerin farklı alanlarda devam edeceğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.