Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) ve Denizli Sanayiciler ve İşadamları Derneği (DESİAD), öğrencilerin öğrenimleri sırasında yapacakları proje, staj ve işyeri eğitimine destek vererek bilgi, beceri ve donanım sahibi mezunların yetişmesine katkıda bulunmak, ayrıca firmaların ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan kaynağını sağlamak amacıyla iş birliğine gitti.
PAÜ ve DESİAD tarafından yürütülecek olan Staj, İşyeri Eğitimi ve Proje Destek Protokolü, PAÜ Rektörlüğünde Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Okan Konyalıoğlu tarafından atılan imzalar ile hayata geçirildi.
Staj, İşyeri Eğitimi ve Proje Destek Protokolü kapsamında, PAÜ öğrencileri, öğrenimleri sırasında DESİAD üyesi firmalarda staj ve işyeri eğitimi yapabilecek, yapacakları tez ve projelere yine DESİAD üyesi firmalar sponsor olarak destek verebilecek. Bununla birlikte öğrenciler DESİAD üyesi firmalarda tam zamanlı veya kısmi zamanlı ücretli olarak çalışabilecek. Hayata geçirilen bu proje ile PAÜ öğrencilerinin, öğrenimleri sırasında yapacakları proje, staj ve işyeri eğitimine destek vererek bilgi, beceri ve donanım sahibi mezunların yetişmesine katkıda bulunmak ve ayrıca firmaların ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan kaynağını sağlamak amaçlanıyor.
İmza töreninde duygu ve düşüncelerini paylaşan DESİAD Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Okan Konyalıoğlu şunları söyledi: “DESİAD olarak biz bu projeyi, uzun yıllardır dillendirilen üniversite-sanayi işbirliği konusunun ete kemiğe bütünmüş hali olarak görüyoruz. Rektör Vekilimiz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın değerli katkılarıyla yapılan istişareler bugün imza altına alındı. Rektör Vekilimizin şahsında Pamukkale Üniversitesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum. Rektör Vekilimizin göreve gelir gelmez takındığı pozitif motivasyonu, görüşmelerin nihayete erdirilmesini hızlandırdı. Protokolün hayırlı olmasını temenni ederim.”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ ve DESİAD arasında atılan bu imzaların, öğrencilerin sanayinin ihtiyaçlarına cevap verecek donanımlarla yetiştirilmesi ve genç mezunlarının üretime daha kolay adapte olabilmesi hususunda hayırlara vesile olmasını dilerken sözlerine şöyle devam etti: “Denizli’de sanayinin olması, Pamukkale Üniversitesi’ne büyük bir avantaj sağlamaktadır. Aynı şekilde Üniversitenin olması da sanayiye bir avantaj sağlamaktadır. Ancak bu avantaj şu zamana kadar pek de istenildiği gibi gerçekleştirilememiş. Bu karşılıklı avantaja destek verecek protokolün bize nasip olması, bizlere gurur veriyor. Bu işbirliği ile hayallerimizden bir tanesi daha gerçekleştirilmiş oluyor. Üniversite-Sanayi işbirliğinde anahtar rolü teknokentler üstleniyor. Pamukkale Teknokent’te de yapılan çalışmalar ile epey yol aldık. Pamukkale Teknokent bünyemizde üniversite-sanayi işbirliğine yönelik yapacağımız çalışmalarımız ile Türkiye’ye örnek olabilecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bu işbirliği protokolünün hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.”
Staj, İşyeri Eğitimi ve Proje Destek Protokolü imza töreni, günün anısına karşılıklı hediye takdimi ile sona erdi.