enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2646
EURO
36,9922
ALTIN
2.993,88
BIST
8.714,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
24°C
Denizli
24°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
24°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
26°C

Son Çekirdeksiz Üzümler Tarlalara Serildi

Son Çekirdeksiz Üzümler Tarlalara Serildi
13.09.2018
A+
A-

Çekirdeksiz üzüm kurutma dönemi sona eriyor. Denizli’nin Buldan ilçesinde son üzümler kurutulmak üzere tarlalara serildi.

Denizli’nin Buldan ilçesinde bağlardan toplanan son üzümler kurutulmak üzere tarlalara serildi. Son üzümler kuruyup toplandıktan sonra hasat mevsimi bu yıl için sona erecek.

Üzümler Ağustos ayından itibaren tarlalara serilmeye başlıyor. Üzümler serildikten sonra ortalama 10 gün içinde kuruyor. Kuruyan üzümler ise iç piyasa ve ihracat malı olarak satışa sunuluyor.

İhlas Haber Ajansı’ndan Ali İbileme’nin gerçekleştirdiği röportajda konuşan üzüm üreticisi Tacettin Taşdöven bu yıl 30-35 ton kuru üzüm hasat ettiğini aktardı. Taşdöven, üzümleri kurutulmasıyla ilgili olarak, “Ağustos ayında 8 ile 10 gün arası, Eylül’de 10-15 gün arası, havaların sıcaklığına göre bu değişiyor. Bağdan tarım işçileri ile topluyoruz selelerle. Traktörlerle sergi yerlerine alıyoruz. Sergi yerlerinde seriyoruz, ilaçlamasını yapıyoruz potasa ile. Tekrar bir daha üstünden geçiyoruz, sonra kurumaya bırakıyoruz. 10-15 gün arasında üzümlerimiz kurumuş oluyor. Topluyoruz, çuvallıyoruz tekrar bunları bir daha işliyoruz, eleyerek, temizliğini yaparak” dedi.

 “Bunlar yılın son üzümleri”

Verimlerin bu sene çok düşük olduğunu aktaran Taşdöven, “Rekolte çok düşüktü. Normalde ben 85 dekar yer işliyorum. Yaklaşık 250 ile 320 ton arası değişiyordu, minimumda 250 ton yaş üzüm alıyordum. Şu anda bu 200 ton bile çıkmayacak. BU sene hakikaten çok düşük, verim yok. Bunlar yılın son üzümleri artık. Temmuz’un sonunda başlar burada hasat, yaş kuru. Eylül’ün 10’u gibi 15’i gibi artık bitimine gelir” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.