enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Sunucu Didem Arslan Yılmaz’a Denizli Barosu’ndan tepki!

Didem Arslan Yılmaz’ın Denizli Barosu’na kayıtlı bir avukatı hedef göstermesine Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi tepki gösterdi.

Sunucu Didem Arslan Yılmaz’a Denizli Barosu’ndan tepki!
23.03.2023
A+
A-

Show TV’de yayınlanan “Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme” adlı programın 20 Mart 2023 tarihli bölümünde, program sunucusu Didem Arslan Yılmaz’ın Denizli Barosu’na kayıtlı bir avukatı hedef göstermesine karşı Denizli Barosu Avukat Hakları Merkezi açıklama yaptı.

Yılmaz’ın programdaki söylemlerine tepki gösterilen açıklamada, reyting uğruna hadsizlik yapıldığı belirtildi. Ayrıca talep edilenlerin kanunlara aykırı olduğu vurgulandı. 

Avukat Hakları Merkezi imzalı açıklamada, “Yargılaması hâlâ devam eden ve programda konu edilen vaka ile ilgili mesleki yükümlülüklerini yerine getirmeye devam eden baromuza kayıtlı bir meslektaşımız için ‘telefonlarımızı açmıyor, dijital hiçbir veriyi bizimle paylaşmıyor, avukat ortada yok, avukatın bilmiyor, o avukat neden var, bu avukat meselesini halletmeniz lazım, paranı sonra alırsın’ gibi ifadelerle müvekkili nezdinde meslektaşımızı küçük düşürmeye çalıştığı gibi kamuoyu nezdinde avukatlık mesleği hakkında itibar zedeleyici açıklamalar yapmış, bununla da yetinmeyerek meslektaşımıza ‘kendinize gelin’ şeklinde hitaplarda bulunarak programa reyting kazandırmak için hadsiz ve talihsiz hitaplarda bulunmuştur” ifadeleri kullanıldı.

“MESLEĞİN SAYGINLIĞI VE ONURUNU ZEDELEMEKTEDİR”

Yargılamaların Anayasa ve kanunlara göre kurulan bağımsız ve tarafsız mahkemelerce yürütüldüğü hatırlatılan açıklamada, avukatın bilgi ve belgeleri mahkeme ile paylaşabileceği vurgulandı. Avukatın dosya içeriğinde bulunan belgeleri paylaşma zorunluluğu bulunmadığı belirtilen açıklamada ilgili kanun maddeleri şu ifadelerle hatırlatıldı; “Tersine böyle bir paylaşım 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında suç teşkil ettiği gibi daha önemlisi 5327 Sayılı TCK 288. Maddesi gereğince ‘Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs’ suçuna ve 285. Maddesine göre ‘Gizliliğin ihlali’ suçlarına da vücut verebilecek niteliktedir. Ayrıca Avukatlık Kanunu ve Türkiye Barolar Birliği Meslek Kuralları gereğince de ‘Avukat, kesin olarak zorunlu bulunmadıkça müvekkili adına basına açıklamada bulunamaz.’ Tüm bu yasal düzenlemelere karşın ülke genelinde yayın yapan bir kanal sunucusunun hiçbir hukukçu kimliği bulunmadığından bahsi geçen talep ya da açıklamaların hukuki hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Sadece sunucusu olduğu programın daha fazla reyting yapmasını amaçlayan bu keyfi yorum ve talepler, mesleğin saygınlığını ve onurunu da açık biçimde zedelemektedir.”

“REYTİNG KAYGISI VE BİLGİSİZLİKTEN KAYNAKLI HADSİZLİK”

“Bu bilgiler ışığında, bu ve türevleri programın yapılması sırasında, etkin ve sıkı bir hukuki yardım alınmasının, sırf reyting kaygısıyla ve bilgisizlikten kaynaklanan hadsizlerin önüne geçeceğini şiddetle vurguluyor ve tavsiye ediyoruz” denilen açıklamada, bilgisizlikten kaynaklı hadsizlik  nitelendirilmesi yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.