enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

Tekstil Sektörü için Temiz Üretim Uygulamaları ve Yeşil Finans Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi

Denizli Sanayi Odası Sürdürülebilirlik Komisyonunun katkılarıyla, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen, Denizli Sanayi Odası’nın “Denizli’nin Geleceği Temiz Üretimde” Projesi kapsamında “Tekstil Sektörü için Temiz Üretim Uygulamaları ve Yeşil Finans” bilgilendirme toplantısı yapıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yetkililerin de katılım sağladığı etkinlik Denizli Sanayi Odası’nda yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Tekstil Sektörü için Temiz Üretim Uygulamaları ve Yeşil Finans Bilgilendirme Etkinliği Düzenlendi
18.03.2023
A+
A-

Programın açılış konuşmasını yapan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, yönetime gelir gelmez yaptıkları ilk işlerden birinin Odada Sürdürülebilirlik Komisyonu kurmak olduğunu, çünkü sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm konusunun sanayinin en önemli gündem maddesi olduğunu belirtti. Yeşil yatırımların yapılabilmesi için sanayicinin fon kaynaklarına ulaşabilmesinin önemli olduğunu bu nedenle EBRD ile katılımcıları buluşturduklarını ifade etti.  Yeşil yatırım ve dönüşümde enerjinin verimli kullanımına değinen Kasapoğlu, Denizli firmalarının bu alanda ciddi çalışmalar yürüttüğünü de sözlerine ekledi.

Programın ilk oturumunda TÜBİTAK-MAM uzmanları tarafından Temiz Üretim Uygulamaları Genelgesi’nin hava emisyonları, su tüketimi ve kirleticiler gibi konu başlıklarında tekstil sektörüne etkileri katılımcılara aktarıldı.

Programın ikinci oturumunda, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) temsilcileri, KOBİ’lere yönelik yeşil finansman ve yeşil dönüşüm için sağlanan destekler kapsamında bilgi paylaşımında bulundular. EBRD-Bilkent Üniversitesi işbirliğinde yürütülen “Güçlü ve Yeşil KOBİ” projesinin yerel lansmanını gerçekleştirildi.

Program, Derin Dönüşüm Danışmanlık firma yetkililerinin ‘’İşletmelerde Verimlilik, Kaizen Kültürü ve Maliyet Azaltma’’ konuları hakkında bilgilendirmesi ile son buldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.