enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1258
EURO
37,9777
ALTIN
2.883,47
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Turhan Çömez, Kuran kursunda istismarı açıklamıştı.. Konuyu yeniden gündeme getirdi, istifa istedi

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Op. Dr. Turhan Çömez, geçtiğimiz ay Denizli Pamukkale Akköy İmamı Azam Yatılı Kur’an Kursu’nda aşçı tarafından çocukların istismara uğradığını duyurmuştu. Aşçının, Denizli Müftüsü tarafından soruşturma yapılmaksızın ve referansla kursta görevlendirildiğini söyleyen Çömez, konuyu yeniden gündeme getirdi. Çömez katıldığı televizyon programında konuyu bir kez daha gündeme getirerek, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ı istifaya çağırdı.

Turhan Çömez, Kuran kursunda istismarı açıklamıştı.. Konuyu yeniden gündeme getirdi, istifa istedi
12.12.2022
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Op. Dr. Turhan Çömez, geçtiğimiz ay Denizli Pamukkale Akköy İmamı Azam Yatılı Kur’an Kursu’nda aşçı tarafından çocukların istismara uğradığını duyurmuştu. Aşçının, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık tarafından soruşturma yapılmaksızın ve referansla kursta görevlendirildiğini söyleyen Çömez; Bir aşçıya ihtiyaç olduğunu fakat İŞKUR’a müracaat etmek yerine pas geçilerek kendi referansınız ile bir aşçı gönderdiniz mi, Bir cemaate mensup birisini buraya atadınız mı, Bu kişinin aşçılık ile ilgili sertifikaları var mı yok mu, Bu kişinin güvenlik soruşturmalarını yaptınız mı, Bu kişinin abisi cinsel tacizden ceza almış mı, Bu kişi bekar mı evli mi, Bu kişiye gece yatı izni kuran kursunda nasıl izin verdiniz, Neden bu adam gece kuran kursunda yatıyor, Acaba bu adam 10-11 yaşlarında çocuklara cinsel istismar yaptı mı, Durum ifşa olduktan sonra kuran kursunda olan hocalar bu kişiyi ormana götürüp dövüp bir kenara bıraktı mı, Bu kişi daha sonra yargıya intikal ettirildi mi ve Nerede bu kişi?’ sorularını yöneltmişti.

OLAYI DETAYLI ANLATTI

Konunun peşini bırakmayan Turhan Çömez, TELE 1 kanalında çıktığı programda olayın detaylarını aktardı. Çömez olayı şu şekilde aktardı; “Denizli Pamukkale Akköy İmamı Azam Yatılı Kur’an Kursu’na bir aşçı görevlendirmesine ihtiyaç duyulmuş. Normal şartlarda bunu İŞKUR’un yapması gerekiyor. Aşçılık yapacak kişinin geçmişi araştırılır, yeterlilik belgelerine bakılır, güvenlik soruşturması yapılır ve işe alınır. Müftü; ‘Bunların hiçbirine gerek yok.’ demiş. Müftü bir kişiyi işe almalarını söyler. Bu kişi AK Parti mitinglerinden hiç eksik olmayan ve cemaat üyesi bir şahıstır. Bu şahıs hakkında hiçbir soruşturma yapılmamış. Aynı şahsın kardeşi daha önce cinsel saldırıdan hüküm giymiş biridir. Müftünün referansı ile bu kişi işe başlar. Bekar olan bu aşçı kursta kalmaya başlar. Bundan sonra istismar olayları da başlar. Çocuklardan bir kısmı cesaret gösterir ve olayı ailelerine anlatır. Aileler, Kuran kursu yöneticilerine durumu anlatırlar. Kuran kursu yöneticileri adamı ormana götürerek döverler. Adam oradan kaçar. Jandarmaların adamı yakalamasıyla olay İzmir’e intikal eder. Adam şuanda içeride ve davası devam ediyor. Dava hakkında gizlilik kararı alınır. O adam içeriden haber gönderir; ‘İstediğiniz kadar para vereyim. Bu işi kapatalım’ der. Şikayetten vazgeçilmesini söyler. Denizli Müftüsü herkese talimat verir.”

Çömez, olayda müftünün sorumluluğunun olduğunu ifade ederek istifaya çağırdı. Çömez; “Müftü sorumluluğu üzerine alıp istifa etmek yerine, Recep Tayyip Erdoğan ile resimlerini her yere koyarak kendine zırh yapmaya çalıştı. Yazıklar olsun. Biz bunları ‘Ama Diyanet’ deyip sesimizi çıkarmayacak mıyız?” dedi.

Konuyla ilgili Denizli İl Müftülüğü herhangi bir açıklama yapmadı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.