enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1271
EURO
38,0901
ALTIN
2.897,23
BIST
10.031,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
29°C
Denizli
29°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın GEN Kampüs Denizli konuşması

DEGİAD, GEN Türkiye ve HABİTAT Derneği ortaklığıyla Denizli Girişimcilik Zirvesi’ni düzenledi. Dünyada dördüncü ve Türkiye’de ilk GEN Kampüs Denizli’de açıldı. GEN Kampüs açılışında TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan konuşma gerçekleştirdi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın GEN Kampüs Denizli konuşması
17.10.2022
A+
A-

İşte TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan’ın konuşması;

GEN Denizli Kampüsü, ekosistemimizin çok merkezli gelişimine destek verirken, küresel vizyona sahip girişimciler yetiştirilmesinde önemli bir rol üstleneceğine inanıyorum.

Geride bıraktığımı 3 yılda global ekonomide büyük değişikliklere şahit olduk. İçinde bulunduğumuz zor durumlara karşın içinde bulunduğumuz girişimcilik ekosistemimizin son yıllardaki gösterdiği performans fırsat potansiyelimizi bizlere bir kez daha hatırlatıyor. Ülkemizin geleceğine yönelik umutlarımızı güçlendiriyor. Geride bıraktığımız zorlu 3 yılda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de girişimcilik ekosistemi önemli bir ivme kazanıyor. Girişimcilik ekosistemimiz bu dönemde 6 unicorn çıkardı. 2021 yılında girişimlerimiz 294 yatırım turunda toplamda 1,5 milyar Dolar aşkın melek ve girişim sermayesi yatırımı çekti. Türkiye ekosistemi Avrupa’daki en önemli ekosistemler arasında konumlandı. 2022 yatırımlarında ise dünya genelinde daralan ekonomilerin ve faiz politikalarının yansımalarını gözlemliyoruz. Buna rağmen 3. çeyrek raporları yatırım adedi olarak olmasa da yatırım miktarı olarak 2021 yılını yakaladık. Eylül sonunda yayımlanan Küresel İnavasyon Endeksi 2022 raporunda Türkiye’nin yıl bazında 4, son 2 yıla baktığımızda 14 puan yükselerek ilk defa üst orta grupta 40 ülke arasına girmiş olması önemli gelişme. Tüm bunlar önümüzdeki dönemde ekosistemimizin büyümeye devam edeceğine, gelecek vadeden ve global viyonu olan girişimcilerin artacağına ve Türkiye’den dünyaya çözüm üreten yeni unicornlar çıkacağına inancımızı artırıyor.

TÜSİAD bünyemizde Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masamız ile ülkemizin en gelişmiş girişimcilik ekosistemler ligine yükselmesine katkı sağlama vizyonu ile çalışmalar yürütüyoruz. Bu çerçevede girişimciliğin farklı boyutları ile ele alındığı elverişli ekosistem ortamı yaratılmasını odağımızda tutuyor, gençlerin katılımına hassasiyet gösteriyoruz. Girişimlerin hızlanması için üst düzeyde destek veren ekosistem ancak işbirliği temeliyle bir yapı ile gerçekleşebilir. Bu doğrultuda paydaşlarımızla sadece İstanbul merkezli değil, yerel ekosistemlerin gelişimini destekleme odağıyla omuz omuza çalışıyoruz. Start-Up büyük şirket ilişkilerinin gelişmesini de önemsiyoruz. Özellikle fikir, ürün, işgücü ve finansman anlamında işbirliği yapmaları için kurumlarda girişimcilik ve inavasyon kültürünün yaygılaşmasını destekliyor, şirketlerimizin bu alandaki olgunluk seviyelerinin artmasına yönelik faaliyetleri sürdürüyoruz. Bu çalışmaları yürütürken küresel ölçekte rekabet gücü yüksek ekosistem arzusunu taşıyoruz. Bunun için gerekli olan girişimci dostu düzenleyici çerçevenin gelişimini sağlamak için görüş ve öneriler geliştiriyoruz. Küresel bağların varlığını birçok alanda olduğu gibi girişimcilik ekosisteminde stratejik önem taşıdığını farkındayız. Bu bağlamda ekosistemimizin tanıtımı ve önde gelen küresel ekosistemlerle ilişkilerimizi geliştirmek için Silikon Vadisi ağımı dahil çeşitli ülkelerdeki networklerimiz ile iletişim halindeyiz.

Gençlerimiz hem umudumuz hem de ülkemizin bugünü ve geleceğidir. Bu neden gençlerimizin girişimcilik yolculuğuna katkı sunmaktan büyük heyecan ve mutluluk duyuyoruz. Dönüşümü Başlat Platformu ile başta üniversite öğrencileri olmak üzere girişimci adayı gençlerimizi destekliyor, onları temel ve ileri seviyede girişimcilik eğitimleri ile mentörlük desteği sunuyoruz. TÜSİAD ‘Bu Gençlikte İş Var’ girişimcilik programımız 10 yılı aşkın zamandır Türkiye genelinde girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla çalışmalar yürütüyor. ‘İşim, Gücüm, Geleceğim’ projesiyle de gençlerin dijital becerilerini destekliyoruz.

Gençlerimizin geleceklerini ülkemizde hayal etmelerini sağlayacak iklimi yaratmak, ülkemizin geleceğine güven duymalarını sağlamalıyız. Gençlerimizin beklentilerini, ihtiyaçlarını daha iyi anlamak, onlara Türkiye’yi ilgilendilern konularda söz sahibi olacakları zemin hazırlamak için yeni bir anlayışla geleceği inşa çalışmaları kapsamında gençlik buluşmaları gerçekleştiriyoruz. Gelişmiş, saygın, çevreci Türkiye hedefine böyle ulaşabiliriz. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Yalnız bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak’ sözünü anarak sözlerimi noktalıyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.