Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık deprem bir çok can kaybına neden olurken, maddi anlamda da büyük zarar da yarattı. Depremin yaraları bölgede sarılmaya devam ederken, ülke çapında etkileri de ortaya çıkmaya başladı. BASİAD Başkanı Şeref Arpacı, DRT’ye verdiği röportajda ‘Yaralarımızı sarmak için elimizden geleni yapmalıyız’ çağrısı yaparken, Kahrammaraş’ta meydana gelşen depremin Denizli Tekstil Sektörü için yarattığı hasara da değindi.
Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen Pazarcık merkezli 7,7 ve Elbistan merkezli 7,6’lık depremlerin ardından yaşanan can kayıpları Türkiye’yi yasa boğdu. Depremin yaraları her geçen gün biraz daha sarılmaya çalışılırken, bölgeye yardımlar da devam ediyor. Daha yaralar tam manasıyla sarılamamışken 20 Şubat’ta bu kez Hatay’ın Defne ve Samandağ merkezli meydana gelen 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremler de Türkiye’yi sarstı.
Yaşanan depremde yyaşanan 43 bini aşkın can kayıpları yüreğimizi yakarken, bölgedeki sanayi kollarının da maddi anlamda büyük zarar görüdğü ifade ediliyor.
Ancak Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem Denizli’nin önn plana çıktığı tekstil sektöründe de büyük zarara sebep oldu.
Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şeref Arpacı DRT Televizyonuna verdiği röportajda; “Türk milletinin başı sağ olsun. Sağ kalan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Ülke olarak bu yaraları sarmak için, onlara destek olarak o bölgeyi tekrar kurtaracağız. Başka şansımız yok. Allah herkesin yardımcısı olsun. Bizler de elimizden geldiğince bölge halkına, devletimize o bölgeden gelen misafirlerimize, şehirlerimize yerleşen kişilere destek olmaya çalışacağız. Şuan da elimizden gelen sadece bu” dedi.
Başkan Arpacı yaşanan depremin Denizli ve Türkiye için etkilerini de anlattı. Arpacı, özellikle Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin Denizli tekstil sektörünü de olumsuz anlamda etkilediği ifade etti. Arpacı verdiği röportajda, “Tekstil sektörü açısından konuşursak özellikle Maraş bölgesi Denizli için çok kritik öneme sahip. İplik fabrikalarının olduğu bir bölge. Şu anda işin ekonomik boyutunu, iş boyutunu düşünemiyoruz. Sarılması gereken yaralar var. Önümüzdeki günleri yaşayarak göreceğimizi tahmin ediyorum. Zor bir süreç bizi bekliyor. Üç sene beş sene demek istiyorum ama belki de çok daha uzun süreler toparlanabilecek durumda bir hasar var. Bunu atlatabilmemiz ve bunu toparlayabilmemiz çok zor. Bizler de ekonomik olarak çok zor zamanda yakalandık. Yüksek enflasyonla mücadele ettiğimiz, bir anlamda da seçim ekonomisini yaşadığımız bir dönemde bu felaketin başımıza gelmiş olması da ülke açısından da ayrı bir handikap” şeklinde ifade etti.