enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1240
EURO
38,1207
ALTIN
2.910,51
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

TÜBİTAK’tan Girişimcilere 200 Bin TL Hibe

TÜBİTAK, Türkiye’nin teknoloji konusunda dışa bağımlılığını sona erdirmek hedefiyle, yenilikçi iş fikirleri ile başvuru yapan herkese 200 Bin TL hibe verecek.

TÜBİTAK’tan Girişimcilere 200 Bin TL Hibe
29.09.2018
A+
A-

Ağustos ayından bu ayan ülkede yaşan döviz kurundaki büyük artış sonra vatandaşları yerli ve milli ürünleri tüketmeye teşvik eden hükümet, TÜBİTAK yoluyla üretimde de teşvik çalışmaları başlatıyor. Yerli ve Milli teknoloji hedefi ile Türkiye’nin teknolojide dışa bağımlılığı ortadan kaldırmak için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı hareket geçti.
Yerli ve milli teknoloji hedefiyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye’nin teknolojide dışa bağımlılığını sona erdirmek amacıyla yeni bir proje hazırladı. Buna göre enerji, sağlık, iletişim, tarım, beslenme ve akıllı üretim sistemleri alanında yenilikçi fikirler ortaya koyan herkes başvuruda bulunabilecek. Proje konusunda yapılan program kapsamında başvuran girişimcilere, girişimcilik eğitimi verilerek, sanayi deneyimi olan rehberlerle girişimciye teknik, ticari ve idari konularda destek sağlanacak.

BAŞVURULAR ÜÇ AŞAMADAN GEÇECEK

Proje kapsamında TÜBİTAK’a yapılan başvurular üç aşamada değerlendirilecek. Uygulayıcı kuruluşları üniversiteler olarak belirlendiği için başvuru değerlendirme aşamaları da üniversitelerde gerçekleşecek. Birinci aşamada girişimciler iş fikirlerini uygulayıcı kuruluşlar olarak belirlenen üniversiteler sunacak. Üniversiteler, başvurulan projelerden başarılı bulduklarını seçerek, başvuru yapan girişimcilere mentorluk, işbirliği ağları oluşturma, eğitim gibi konularda destek imkanları sağlayacak.

HİBE ŞİRKET KURMA AŞAMASINDA VERİLECEK

Projelerin incelenmesinin üçüncü aşamasında ise geliştirilmesi istenen proje için kurulacak şirketin ticarileşme potansiyellerinin artırılması hedeflenecek. Bu kapsamda hibe almak isteyen girişimci, kuruluş proje önerisi hazırlayarak TÜBİTAK KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı’na başvuruda bulunacak. TÜBİTAK Ar-Ge tarafından sunulan projenin teknolojik doğrulaması yapılarak projenin bu programa özel kriterler taşıyıp taşımadığı incelenecek.
Değerlendirme sonucunda desteklenmesi uygun bulunan iş planları için girişimciden belli bir süre içinde, şirket kurması istenecek. TÜBİTAK ile kuruluş arasında sözleşme imzalanmasından sonra kuruluşa teminat alınmaksızın 200 bin TL tutarında hibe olarak sermaye desteği sağlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.