Kale Kaymakamı Samet Serin, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç Kale Esnaf Odası Başkanı ve Kale Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İlyas Barcın ve Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım’ın katıldığı Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısı ile tüm Denizlilileri Kale’de düzenlenecek olan Yöresel Ürün ve Sanat Festivali’ne davet etti.
Kale Kaymakamı Samet Serin, Kale Belediye Başkanı Mehmet Salih Sağınç, Kale Ziraat Odası Başkanı Halil Sayğın, Kale Esnaf Odası Başkanı ve Kale Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İlyas Barcın ve Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ile birlikte, 18 – 21 Aralık Kale Çarşı Meydanında düzenlenecek olan, Yöresel Ürün ve Sanat Festivali’ne tüm Denizlilileri davet ettiler.
Kale Kaymakamı Samet Serin “Yerli ve Malı Haftası kapsamında Kalemizde yetiştirilen ve üretilen, Kalemizin değerlerini, çiftçimizin ürünlerini, sanatkarlarımızın eserlerini sergilemek üzere 18-21 Aralık tarihlerinde İlçemiz çarşı merkezinde Kale Kaymakamlığı, Kale Belediye Başkanlığı Kale Esnaf Odası Başkanlığı, Kale Ziraat Odası Başkanlığı, Kale Milli Eğitim Müdürlüğü ve 32 mahalle muhtarlarımızla el ele, gönül gönüle vererek Yöresel Ürün ve Sanat Festivali düzenliyoruz. Tüm halkımızı tamamen organik, el emeği, göz nuru ürün ve eserlerin sergileneceği festivale teşriflerini diliyoruz. Burada tek kısasımız festivalimize dışarıdan hiçbir ürün sokmayacağız. Kalemizin çeşitli mahallelerinde üretilen ürünler olacak. Biliyorsunuz Kale coğrafi konumu gereği, hem Aydın’ın hem Muğla bölgesinin coğrafi özelliklerine sahip olduğu için ürün yelpazemiz oldukça geniş. Şunu rahatlıkla söyleyebiliyoruz; Denizlide ürün yelpazesi diğer ilçelere göre biraz daha geniş olan bir ilçemiz. Zeytin, tütün, biber özellikle tescilli olan Kale biberimiz, festivalimizin başlıca ürünleri olacak. Ayrıca Kale’nin yerli sanatçıları festival boyunca sahne alacaklar. Dışarıdan bir sanatçımız olmayacak. ” dedi.
Sadece Kale’de yetişen ürünlerin festivalde yer alacağının altını çizen Kaymakam Serin “diğer yörelerde de biber yetişiyor ama bir Kale biberi değil, Tarhana hiç şüphesiz Karadeniz coğrafyasında da, iç Anadolu coğrafyasında çok kadim kültüre sahip bir ürün ama Kale’nin tarhanası da yine Kale’ye has bir tadı ve lezzeti olan bir ürün. Bu anlamda Kale’de yetişen diğer coğrafyalarda da yetişebilir fakat biz Kale’de yetişen dediğimiz için tarhanayı da, inciri de, biberi de diğer ürünlerimizi de, eriştemizi de, zeytinimizi de sergilemek amacındayız” dedi.