enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Açık
10°C
Salı Parçalı Bulutlu
14°C

Büyükşehir çevreye sahip çıkmaya devam ediyor

Büyükşehir çevreye sahip çıkmaya devam ediyor
A+
A-

 Geçen yıl 5 bin kilogramın üzerinde atık pil toplayarak milyonlarca ton toprak ve suyun kirlenmesini engelleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl toplamayı hedeflediği 6 bin kilogram atık pil ile doğa ve çevreye sahip çıkmaya devam ediyor.

Çevre duyarlılığı konusunda yaptığı projelerle Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği) işbirliğiyle merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan öğretmenlere yönelik Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda “Atık Pil Eğitim Semineri” düzenledi. Seminere, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran,  TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ile merkez ve ilçelerdeki okullarda görev yapan 300 dolayında öğretmen katıldı. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, atık pillerin toplanmasının önemine değinerek, bugüne kadar konuyla ilgili toplumun birçok kesimine yönelik konferans ve eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Bu yıl hedef 6 bin kilogram atık pil

Denizli Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl 5280 kilogram atık pil toplandığını ve 2017 yılındaki hedeflerinin 6000 kilogram olduğunu belirten Gökoğlan, “Çevre konusunda başarılı çalışmalarımız devam ediyor” dedi. Basit bir enerji kaynağı olan pil içindeki ağır metal atıklarının çevreye çok ciddi zararları olduğuna dikkati çeken Gökoğlan, “Atık pil hem kaynak sularımızı hem de topraklarımızı ciddi derecede kirletiyor. Sizlere dağıttığımız atık pil kutularını ve broşürleri okullarınıza yerleştirerek çevremizi kirleten bu materyalleri toplayabiliriz. Bu şekilde hep beraber çevre temizliğine katkıda bulunabiliriz” diye konuştu.

“Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır”

TAP Proje Sorumlusu Diyem Özer ise pillerin kullanımı ve çevreye zararları ile ilgili bir sunum yaptı. Pillerin atık hale geldikten sonra da reaksiyonunun devam ettiğine dikkat çeken Özer, “Sıcaklık pilin içindeki kimyasal reaksiyonu artırır. Bu nedenle pillerimizi sıcaktan uzak tutmalıyız” dedi. Sunumun ardından seminere katılan eğitimcilere atık pil ile ilgili broşür, atık pil toplama kampanyası afişi ve atık pil toplama kutuları verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.