enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1271
EURO
38,0901
ALTIN
2.897,23
BIST
10.031,92
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

CHP Denizli’den ‘Su Zammına’ büyük tepki

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ne (DESKİ) yeni fiyat tarifesinin kabul görmesi ile konutlarda İçme suyunun metreküpüne %20 zam yapıldı. CHP Denizli İl Başkanlığı’nın gerçekleştirdiği basın toplantısında bu karara sert eleştirilerde bulunuldu. İl Başkanı Mahir Akbaba, toplantıda Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 21 Kasım 2018 tarihli ‘Enflasyonla mücadele kapsamında vatandaşların bütçelerine katkıda bulunmak için su ücretleri ve hiçbir tarifede fiyat artışına gidilmeyecektir’  açıklamasını hatırlattı.

CHP Denizli’den ‘Su Zammına’ büyük tepki
18.07.2019
A+
A-

Denizli’de konutlarda İçme suyunun metreküpüne %20 zam kararına tepkiler büyüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nden CHP ve İYİ Parti’nin ret oylarına rağmen geçen karar için Millet İttifakı paydaşlarının tepkileri büyüyerek devam ediyor. Dün İYİ Parti İl Başkanı Hasan Hüseyin Bozkurt’un kararı eleştiren açıklamasının ardından bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen toplantında CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, CHP Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker ve belediye meclisi üyelerinin katılımı ile karar sert bir dille eleştirildi.

Toplantıda CHP Denizli İl Başkanı Mahir Akbaba CHP’nin su zammı hakkında hazırladıkları içerisinde sert eleştiriler ve sorular bulunan basın açıklamasını okudu.

CHP’den ZOR SORULAR?

”Yapılan zammın kendilerince açıklamaları olacaktır. Ancak vatandaşın cebine göz diken bu zam için bizler görevimizi yerine getirerek soruyoruz;

1-Seçimlerden sonra yerleşim alanlarına yeni hatlar döşenerek su mu getirildi?
2-Dereleri ve doğa kaynakları kapalı sistemle park,bahçe sulamasına ve bazı şebekelere dahil ederken mi maliyetler arttı?
3-Bu zam Pamukkale’de oluşturulan adı Seyir Tepesi olan ‘Cinayet Tepesi’nin tamamlanması için maliyetleri karşılması amacıyla mı yapıldı?
4-Bu zamla kırsal kesimdeki çiftçiler maliyetleri nasıl karşılayacaktır?
5-Dar gelirli insanlar faturaları nasıl ödeyecektir?
6-Yer altı suları şebekeye mi tarımsal sulamaya mı veriliyor?
7-Bu zam göz yumduğunuz kaçak kullanımların faturası mıdır?
8-Zamlı tarifeler büyükşehir belediyesinin bütçesine katkı ya da denkleştirme için mi?
9-Su zammında kademelerde ayarlama yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu çifte zam değil midir?
10-İçme suyu için ne kadar zam yapılmıştı?
11-Sıradaki zamlar katkı paylarına mı yapılacak?
12-Yüz yılın alt yapı projesi bitmiş, borçları mı başlamıştır?
13-Bu zamlar yüksek faizli kredilerin ödemesi için mi yapıldı?

”SAYIN BAŞKAN SEÇİMDEN ÖNCE ‘ZAM YOK’ DEMİŞTİ, YİNE YALAN-DOLAN OLDU”

Mahir Akbaba art arda yönelttiği sorulara ‘yalan-dolan’ ile değil rakamlarla cevap verilmesini istediklerini belirterek,”Sayın Zolan ve belediyemiz şebeke suyumuzun içilebilir olduğunun reklamlarını yaptılar.Öyleyse ne için kendileri şebeke suyu içmeyip kamyonlarca hazır su alıyorlar? Sayın Başkan seçimden önce 2019’da ‘Zam Yok’ demiştiniz. Ne oldu? Siz çok iyi biliyorsunuz. Yine ve yeniden yalan oldu, dolan oldu. İstanbul’da su fiyatlar ve konutlarda yüzde 46 indirim yaparken, iş yerlerinde yüzde 10 indirim yaparken, ülkemizin birçok belediyesinde su fiyatları indirilirken, yüzde 20 zam uygulaması neyin bedelidir? Hemşehrileriniz sizden çalışma, indirim beklerken ekonominin dibe vurmasını bize fatura edemezsiniz”dedi.

CHP’DEN ÇAĞRI VAR

Akbaba, CHP’nin Denizli adına çağrısını açıkladı. Akbaba, 1 Ağustos itibari ile fa faturalara yansıtılacak zammı derhal geri çekilmesi gerektiğini vurguladı. CHP tarafından STK’lara, odalara,derneklere, vakıflara, Baro, kooperatiflere, esnaflara çağrıda bulunarak,”Bu zamma birlikte dur demeliyiz”dendi.

”258 PROJENİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Başkan Akbaba, toplantı sonunda Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın seçimden önce vaadinde bulunduğu 258 projenin takipçisi olacaklarını ve su zammı için gerekirse eylemsel faaliyetlerde bulunacaklarını açıkladı.

HABER:ORAL CAN TATAR

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.