enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Açık
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C

Denizli’de pazarda son durum ne?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Denizli’de semt pazarlarında meyve ve sebze fiyatlarında artış yaşanmaya başladı. En çok tüketilen ürünlerden domates tezgahlarda 2-3 Türk Lirası arasında satılırken, mandalina ve portakal ise 4 TL’den alıcı buluyor.

Denizli’de pazarda son durum ne?
15.11.2019
A+
A-

Havaların soğuması ile birlikte kentteki pazarlarda meyve ve sebze fiyatlarında değişiklikler yaşanmaya başladı.

Pazarcı esnafı Nejdet Adan, geçen yıl yüzde 500’e varan fiyat artışlarının yaşandığı patates ve soğan fiyatlarının şu an uygun olduğunu ve hiçbir yükselme olmayacağını dile getirirken bunun yanında taze patates çıktığında fiyatların biraz daha düşeceğini söyledi.

“Havalar soğuduğunda domateste artış olacak”

Bir başka pazarcı esnafı Mustafa Karavat ise önceki haftalara göre fiyat artışı yaşanan ürünlerin başında domatesinde geldiğini aktardı. Karavat, “Şu anda domatesler 60 kuruş ile 2,5 TL arasında. Geçtiğimiz haftalarda domates daha uygun fiyattaydı. Önümüzdeki günlerde havalar soğuduğunda, yağışlar arttığında domatesler azalacak ve bu yüzden fiyatlar artabilir” dedi.

Pazarda fiyatı en yüksek ürünlerin başında muz geliyor

Hüseyin Uygun isimli pazarcı esnafı fiyatların sezon sonu olduğu için yüksek olduğuna dikkat çekti. Uygun, “Bazı ürünlerde fiyatlar düştü bazı ürünlerde ise fiyatlar arttı. Fasulye 8-10 TL arasında. Çeri domates ve salatalığı 4-5 TL’den satıyoruz. Tezgahta mandalina ve portakalın fiyatı yine 4-5 TL arasında değişiyor. Normal tarla domatesi 2-3 TL arasında satılırken, fiyatı en yüksek olan ürün ise yaz meyvesi olan ve 8 TL’den satılan muz” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.