enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1341
EURO
38,0320
ALTIN
2.893,20
BIST
10.084,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C

Eğitim İş’ten eylem kararı

Hükümet ile Türk-İş arasında yapılan görüşmelerin sonlandığı gün mikrofonların açık kalması ile duyulan şok sözlere tepki çığ gibi büyüyor. İşçiler ve memurlar Tük İş Başkanının istifasını isterken, Eğitim İş eylemlilik karar aldı.

Eğitim İş’ten eylem kararı
17.08.2019
A+
A-

Eğitim-İş Sendikası Denizli Şubesi 19 Ağustos Pazartesi günü Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde üyelerinin katılımıyla kitlesel eylem yapacağını duyurdu.

Eğitim İş Denizli Şubesinden yapılan yazılı basın açıklamasında;

“Hükümet, kamu çalışanlarına vereceği zam oranını belirlemek için toplu sözleşme masasında yetkili sendika ile görüşüyor. Ancak burada her zamanki gibi yine anlaşmalı, çirkin bir tiyatro oynanıyor. İki yüzlü bu görüşmeleri kınıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Sendika yetkilileri karşılanmayan taleplerini şu şekilde sıraladı.

  • 3600 ek gösterge yok,
  • Vergi oranlarındaki adaletsizliklerin pazarlığı yok,
  • Mülakatların kalkması yok,
  • Sıra atamaları yok,
  • Sözleşmeli öğretmenliğin iptali yok,
  • Emeklilik haklarında iyileştirme yok,
  • Yıllardır devam eden uzman öğretmenlik adaletsizliğinin görüşülmesi yok,
  • Ek derslerde düzenleme yok,
  • Yardımcı personelin sorunlarına dair bir madde yok,

9 maddede topladıkları taleplerin karşılanmasını isteyen eğitim emekçileri “Kamu çalışanlarının haklı talepleri görüşülmüyor ama 3,5 zam oranları yine var. Çalışanlar arasında adaletsizlik oluşturacak yeni bir dayanışma aidatı tuzağı var. Kendi çıkarlarını, milyonlarca kamu çalışanının taleplerinin önüne geçiren yetkili konfederasyonu ve hükümeti bir kez daha uyarmak için 19 ağustos Pazartesi günü Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde üyelerimizin katılımıyla kitlesel eylem yapacağız. Eğitim-iş olarak bu oyunu bozacağız, sessiz kalmayacağız” ifadeleri ile açıklamayı sonlandırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.