enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Çok Bulutlu
29°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Az Bulutlu
32°C

Elektrik zammı sonrası ev aletleri cebinizi yakacak

Elektriğe yeni yapılan zamla birlikte 100 kilovatsaat elektriğin ücreti 71 TL oldu. Artık evlerde en fazla elektrik tüketen ev aleti ütüye bir farklı gözle bakılarak ‘ütü bey’ olacak. Öte yandan Denizlili sanayiciler zamma karşı ateş püskürdü.

Elektrik zammı sonrası ev aletleri cebinizi yakacak
01.10.2019
A+
A-

Elektriğe yapılan yeni zamla birlikte 100 kilovatsaat elektrik enerjisinin ücreti 71 TL oldu. Zammınz ardından evlerinde buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, bulaşık makinesi, ütü, saç kurutma makinesi, fırın, laptop, telefon şarjı, su ısıtıcısı ve en az üç adet led ampul kullanan bir kişi ayda ortalama 161 kilovatsaat elektrik enerjisi tüketiyor. Bu kişi zamdan önce ayda 100 TL elektrik faturası ödüyordu. Şimdi bu fatura 115 TL’ye çıktı.

230 KİLOVATSAAT 162 TL’YE ÇIKTI

49 inç LCD TV, buzdolabı, çamaşır makinesi, elektrik süpürgesi, bulaşık makinesi, ütü, saç kurutma makinesi, klima, fırın, mikrodalga fırın, laptop, aspiratör, telefon şarjı, su ısıtıcısı, tost makinesi ve üç klasik ampul kullanan bir aile ise evinde ayda 230 kilovatsaat elektrik tüketiyor. Bunun için şu an ödenen ücret 140 TL. Şimdi bu ailenin ödeyeceği elektrik faturası ayda 162 TL’ye çıktı.

EN FAZLA ELEKTRİĞİ ÜTÜ TÜKETİYOR

Evlerde en fazla elektriği kullanım sıklığı göz önünde bulundurularak en fazla elektriği ütü tüketiyor. Ütü yılda kullanım sıklığına göre 500 kilovat saat elektrik tüketiyor. Ütünün yıllık elektrik tüketimi için masrafı 308 TL’den 354 TL’ye çıktı. Hesapta ütünün haftada iki defa kullanıldığı varsayılıyor.

EN AZ ELEKTRİĞİ TELEFON ŞARJI TÜKETİYOR

Cep telefonunun günde en az bir kez bir saat şarj edildiği hesaplandığında cep telefonu şarjı yılda 1.3 kilovatsaat elektrik harcıyor. Yıllık masrafı ise 0.83 TL oluyor.

DENİZLİLİ SANAYİCİLERDEN ZAM TEPKİERİ

Makinacı ve Sanayici İş Adamları Derneği Denizli Başkanı Mehmet Sarı, sanayi, ticarethane ve tarımsal sulama alanlarında uygulanan zammın nasıl yansıyacağını gösteren tabloyu sosyal medya hesabından paylaşarak “Sabah evden çıkarken pantolonun kemerini bir diş sıkmayı unutmayın. KDV ve vergiler hariç” ifadeleri ile elektrik zammına tepki gösterdi.

“HALKA HİZMET DEĞİLDİR”

Denizli’nin önemli tekstilcilerinden Babadağlı sanayici Menderes Mutçalı ise, son 6 ayda elektik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamları sosyal medya hesabından paylaşarak “Bakın bu halka hizmet değildir” ifadelerini kullandı.

“ÜRETİM TEŞVİK EDİLMELİ”

Babadağlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Şeref Arpacı da, “Bugün yapılan açıklamayla elektriğe gelen %15 zam ile mücadele etmemiz gereken enflasyon ateşine odun atılmaktadır. Başta sanayii tesisleri olmak üzere tüm halkın omuzlarındaki yük daha da artmaktadır. Bütçe açığı peşi sıra gelen zamlarla değil, kamu tasarrufları ile giderilmelidir. Üretim teşvik edilip hızlı bir şekilde ihracata yönelik hamleler yapılmadıkça ekonomik dengenin ve sonrasında gelişimin sağlanması mümkün değildir” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.