enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0967
EURO
38,1481
ALTIN
2.917,58
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Haklarınıza Sahip Çıkacaklar

Haklarınıza Sahip Çıkacaklar
31.08.2018
A+
A-

Türkiye’de ilk defa yasal olarak sendikal harekete başlayan Yeni Emekli Birliği Sendikası Denizli Şubesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu’nda yönetim kurulunu tanıtmak ve sendika hakkında bilgi vermek için basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya; Yeni Emekli Bir-Sen Denizli İl Başkanı Salih Ergül, yönetim kurulu üyeleri ile davetliler katıldı.

Ergül, “Sendikanın siyaseti tüm emeklilerin menfaati”sloganı ile yola çıktık. Bunun için hizmet edeceğiz” diyen Başkan Ergül, “Hiçbir siyasi hareketin, hiçbir siyasi partiye adapte olmadan; siyasi partilerin hepsiyle aynı mesafede olmak suretiyle emeklilerin hizmetlerini, emeklilerin haklarını nasıl savunuruz, nasıl onlara daha iyi hizmet getiririz düşüncesi ile yola çıktık. Yeni Emekliler Birliği Sendikası, Ankara 7. İdari Mahkemesi ve Danıştay 10. Dairesi’nin 2017/4220 sayılı kararı ile yasal olarak sendika olma hakkını kazanmıştır. Sendikamız, şu ana kadar emeklilerle ilgili tek yetkili sendikadır. Sendika adı ile geçip dernek olan çok sayıda sendika var. Fakat; sendikamız mahkemeye vererek Ankara’da mahkemeyi kazandı. Danıştay 10. Dairesi’ne başvurduk. Danıştay 10. Dairesi konuyu bizzat İnsan Hakları’na ve Anayasa’ya aykırı bularak sendikalaşma hakkının olduğunu, dernek statüsünden sendikaya geçme haklarının olduğunu beyan ederek bu kararla ve sendikamızın başvurusu ile tüm sendikalaşma hareketinin de önü açılmış oldu” dedi.

Başkan Ergül, “Çağdaş, demokratik, sosyal ve hukuk devletinde her ferdin kişiler veya örgütsel hak ve menfaatlerini koruma, düşünce ve fikirlerini özgürce kamuoyunda yayma hakkı vardır. Bu nedenle emeklilerinde toplu sözleşme masasında temsil edilebilmeleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasal düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Emeklilerin sorunlarını çözmek devletin en önemli görevlerindendir” ifadelerinde bulundu.

“Neden Yeni Emekli Bir-Sen” sorusuna açıklama yapan Başkan Ergül, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Emeğe saygı için, bağımsızlık için, adalet için, insana saygı için, inanca saygı barış ve huzur için, hakça paylaşım ve insanca paylaşım için, hoşgörü ve kardeşlik için. 65-70 yaşında hala çalışmak zorunda kalmamak için, bütün prim borçlarını yatırdığı halde yaşa takılarak 6-7 yıl hiç maaş almadan yaşamı sürdürmemek için Yeni Emekli Bir-Sen diyoruz. “Asgari ücret gibiyim kimse benimle geçinemiyor” sözlerini duymamak için sizinleyiz”.

-Yeni Emekli Bir Sen Yönetim Kurulu şu şekilde;

Denizli İl Başkanı Salih Ergül

İl Sekreteri Emin Okkaya

Teşkilat Sekreteri Celal Ceylan

İl Mali Sekreteri Yusuf Baştürk

İl Eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreteri Turan Güngör

İl Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Hasan Zor

İl Mevzuat ve Dış İlişkiler Sekreteri Mustafa Dağ

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.