enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,0973
EURO
38,0933
ALTIN
2.874,79
BIST
9.900,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
27°C
Denizli
27°C
Açık
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Açık
31°C
Çarşamba Açık
32°C
Perşembe Açık
33°C

İş bırakan emekçiler haklarını aldı

Denizli’de Karayolları 2. Bölge müdürlüğü olan 27. Şube Şefliği önünde dün 50 işçi iş bırakma eylemi yaptı. 3 aydır ödenmeyen maaşlarını isteyen işçiler zor yaşam şartlarında olduklarını belirttiler. İşçiler adına açıklama yapan İbrahim Türkekul yemeği bile veresiye yazdırdıklarını belirterek maaşlarını istedi. Denizli’de 27 Ocak sabahı iş bırakma eylemi yapan işçiler, ödenmeyen maaşlarınının bir kısmını aldılar ve iş başı yaptılar.

İş bırakan emekçiler haklarını aldı
28.01.2020
A+
A-

3 aydır maaşlarını alamayan işçiler Karayolları’nın yüklenici firması Denkyol İnşaat firmasının yetkililerinin görüşme gerçekleştirmediğini ve ödenmeyen maaşlar hakkında bir açıklama yapılmadığını söyledi.

İşçilerin iş bırakma eyleminin ardından Türk-İş’e bağlı Yol-İş sendikası harekete geçerek örgütlü olmamasına rağmen firma yetkilileri ve işçiler arasında köprü oldu.  Yol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Coşkun İz ve sendika yetkilileri Karayolları 2. Bölge Müdürü Yakup Dost ile görüşme sağlayarak müteahhit firma hakkında gelişmeler kaydetti.

Müteahhit firmanın 28 Ocak günü bir kısım ödeme yapmasına aracı olan sendika yetkilileri aynı zamanda taşeron olarak çalışan işçilerin kadrolu olması için görüşmeleri sürdürdüklerini belirtti.

ANLAŞMA SAĞLANDI

Şube Başkanı Coşkun İz yaptığı açıklamada “Bugün bölge müdürümüz ile görüşme sağladık. Denkyol firması bugün işçilerimizin içeride kalan maaşlarını temin etti. İşçilerimiz zaten 2020 TL gibi komik bir rakama çalışıyor ancak bunu bile ödeyemiyorlar. Bizim bir diğer amacımız da yıllardır burada taşeron olarak çalışan işçilerimizin kadroya alınması. Bunun için de görüşmelerimizi sağlıyoruz” dedi.

Maaşlarının ödenmesi üzerine işçiler eylemlerini sona erdirerek, öğlen saatinde vardiyaya geri döndüler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.