enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1122
EURO
38,2217
ALTIN
2.917,10
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
35°C
Cumartesi Açık
35°C

Kariyer Rehberi’nde Avukattan Tavsiye

Tercih dönemine son 4 gün kala hala kararsızlıktan dolayı tercih yapamamış ve verdikleri karar doğrultusunda hayat boyu mutlu olmayı hedefleyen genç üniversite öğrencisi adaylarına yapacakları tercihlerin kendileri için doğru bir karar olup olmadığını anlamaları için ışık tutmaya çalıştık.

Kariyer Rehberi’nde Avukattan Tavsiye
10.08.2018
A+
A-

Denizli Deda Haber olarak Denizli’de Eğitim Rehberi – Kariyer Rehberi sayfamızda öğrenci adaylarının kariyer yapmak istedikleri alanları bir de o alanın kariyer sahiplerinden öğrenmeleri için röportajlar gerçekleştirdik. Tercih döneminde geleceğin kurucuları için yapmış olduğumuz bu röportajlar umarız sizlere yardımcı olabiliriz.

Hukuk okumak isteyenler için, hukuk bölümünü okuduğunuzda ne gibi süreçlerden geçildiğinde, bölümü bitirdikten sonra hangi alanlarda çalışabileceğinize dair Avukat Mustafa Zengin ile röportaj gerçekleştirdik. Avukat olmak isteyen ya da hukuk okumak isteyenler için avukattan tavsiyeler aldık.

Mesleğin sıkı bir çalışma disiplini ve azmi gerektirdiğini ifade eden Zengin, “Bu mesleği tercih olanların öncelikle disiplin, okuma azmi ve çalışmaktan yılmamaları gerekir. Bizim en büyük dayanak noktamız çalışma azmi ve süreklilik, hareketliliktir” dedi.

Bölümün avantajlı ve dezavanatajlı noktalarına değinen Zengin, “Hem avantajları var, hem yok. Örneğin devam zorunluluğu yok fakültede. Bu bir avantaj gibi görünse de kaytarmaya dönüştürürseniz fakültede zorlanırsınız” ifadelerine yer verdi.

Ne Köle Ne Efendi

Avukat Mustafa Zengin

Mesleğin adaleti savunduğunu ve adaletin denetleyici mekanizması olduğunu dile getiren Zengin, “Avukatlık  mesleği onurlu ve gururlu bir meslek. Ünlü bir söz vardır mesleğimizle alakalı “Avukatlar tarih boyunca köle kullanmadılar ama efendi de olmadılar” diye. Avukat olmadan yargının ve adaletin olmayacağını öngörmek ve kabul etmek gerek” dedi.

 

 

 

 

Mühendislerle yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mühendislerden Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Eczacıyla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Eczacıdan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Mimarlarla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mimarlardan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.