enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,2376
EURO
37,0360
ALTIN
3.014,71
BIST
8.843,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
22°C
Denizli
22°C
Açık
Salı Açık
23°C
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Açık
24°C

LGS 4. Nakil Sonuçları Açıklandı

LGS 4. Nakil Sonuçları Açıklandı
08.09.2018
A+
A-

LGS 4. nakil sonuçları bugün açıklandı. Liselere yerleşemeyen ya da yerleştiği liseden başka bir liseye gitmek isteyen öğrenciler için son basamak olan 4. nakil açıklandı. Nakil sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi sitesi olan “www.meb.gov.tr” adresi üzerinden açıklandı.

Şu ana kadar toplamda 1 milyon 15 bin 259 öğrenci istedikleri okullara kayıt yaptırma ve bu okullarda eğitim görme hakkını kazandı. Tercihte bulunan öğrencilerden 892 bin 461’i sınavsız iken; 122 bin 798’i sınavlı okullara kayıt yaptırabilecek.

MEB NAKİL İŞLEMLERİNİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

MEB yetkililerden alınan bilgiye göre, sınavla yerleştirme yapılan okullardan fen, Anadolu, Anadolu imam hatip ve sosyal bilimler liselerinde doluluk oranı yüzde 100 oldu.

Yerleşemeyen Öğrencilere Alternatif

Ortaöğretim kurumlarına tercih ve yerleştirme takvimi gereği sınav veya yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullardan hiçbirine yerleşemeyen öğrenciler, 10-14 Eylül’de il ve ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarına başvurabilecek. İlgili komisyonlar tarafından bu öğrencilerin boş kontenjanı bulunan okullara yerleştirme işlemleri yapılacak. Adaylar, nakil sonuçlarını Bakanlığın “www.meb.gov.tr” internet adresinden öğrenebilecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.