enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,6411
EURO
36,4940
ALTIN
2.931,02
BIST
9.646,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Çok Bulutlu
10°C
Denizli
10°C
Çok Bulutlu
Salı Açık
13°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Açık
16°C
Cuma Parçalı Bulutlu
18°C

OSB’de ‘Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları (BESTÜ)’ Projesi Bilgilendirme Toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın destekleyicisi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin yüklenicisi olduğu “Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları (BESTÜ)” projesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısı Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleşti.

OSB’de ‘Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları (BESTÜ)’ Projesi Bilgilendirme Toplantısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan Hakan Balman ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Proje Ekibi’nden Doç. Dr. Emrah Öztürk’ün konuşmacı olarak katıldığı toplantıya tekstil sektöründe faaliyet gösteren Bölge firma temsilcilerinin ilgisi oldukça yoğundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde “Belirli Sektörlerde Temiz Üretim Uygulamaları Projesi (BESTÜ)” kapsamında tekstil ve deri işleme sektörleri için AB dokümanlarında yer alan deşarj standartları olan MET-İES (Mevcut En İyi Teknolojiler ile İlişkili Emisyon Seviyeleri)’lere uyum ve bu uyumun getireceği teknik sorumlulukların değerlendirilmesi, anket ve envanter çalışmaları yürütülmesi, MET Kontrol Listeleri’nin hazırlanması, tekstil ve deri işleme sektörlerinde faaliyet gösteren tesislerin ziyaret edilmesi ve tüm tesislerde anket çalışmaları gerçekleştirilmesi, MET uygulama düzeyinin belirlenmesi ve MET bazlı emisyon seviyelerinin karşılanma durumunun tespit edilmesi, ihtiyaç duyulan MET uygulama maliyetine ilişkin veri toplanması ve yasal gerekliliklere uyum için beklenen sektörel maliyet aralığının belirlenmesi, alternatif proses uygulamalarının tespit edilmesi, konu ile ilgili çalıştay ve eğitimler düzenlenmesi ve Taslak Sektörel Temiz Üretim Uygulama Tebliğleri hazırlanması planlanmaktadır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Temiz üretim uygulamaları konusunda yapılan çalışmaları hem Yönetim Kurulumuz hem de Bölge Müdürlüğü olarak çok önemsiyoruz. Sanayicilerimizin çevre mevzuatı konusunda bilgilendirilmesi amacıyla Çevre Teknik Birimimiz Çevre Yüksek Mühendisimiz İbrahim Ereşme eşliğinde farklı sektörlerde yerinde inceleme yaparak Temiz Üretim Uygulamaları konusunda çalışmalarını tamamlamışlardır. Son bilgilendirme toplantısı Müdürlüğümüz Konferans Salonunda gerçekleştirilmiştir.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.