enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5366
EURO
36,0058
ALTIN
3.010,56
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
9°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Pamukkale Üniversitesi’nin TÜBİTAK Başarısı

Pamukkale Üniversitesi’nin TÜBİTAK Başarısı
05.02.2018
A+
A-

Pamukkale Üniversitesi “Teknoloji Transfer Ofislerine Yönelik Hazırlık, Başlangıç ve Kapasite Artırımı Sağlanması ve Uygulanması Çağrısı” kapsamında TÜBİTAK 1601 Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazandı. 

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’nin yürüttüğü faaliyetler, 2 yıl boyunca TÜBİTAK tarafından desteklenecek ve TÜBİTAK Pamukkale TTO’ya 1.200.000 TL’lik hibe desteğinde bulunacak.

Hüseyin Bağ Teslim Aldı

1 Şubatta TÜBİTAK’ta düzenlenen Teknoloji Transferi İş Modelleri Bilgi ve Deneyim Paylaşımı Etkinliği’nde TÜBİTAK-1601 2017 Programı kapsamında projesi geçen TTO’lara sertifika verildi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin tarafından verilen başarı sertifikası, Pamukkale TTO adına  Pamukkale Üniversitesi Rektörü ve Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ’a takdim edildi.

TÜBİTAK-1601-2014 çağrısında TÜBİTAK desteği alarak 2015 yılından itibaren faaliyet göstermekte olan Pamukkale Teknokent A.Ş. bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofisi, bu süreçte Pamukkale Üniversitesi’nin mevcut vizyonu ve stratejik hedeflerinin Teknoloji Transfer Ofisi’nin özelinde yeniden tarif edilmesi, üniversite birimleri ile Teknoloji Transfer Ofisi’nin ilişkilerinin tanımlanması ve faaliyetler özelinde bir birlikteliğin ve uyumun sağlanabilmesi amacıyla üniversite ile entegrasyonunu tamamlamıştır. Bu proje ile bilimsel çalışmaların nitelik ve nicelik yönünden geliştirilmesi, üniversite-sanayi işbirliğinin artırılması, patent ve ticarileştirme faaliyetleri ve inovasyon temelli işletmelerin oluşturulmasıyla üretim sektörleri ve üniversiteler bir araya getirilerek ihtiyaçların karşılanması amaçlanmakta. Bölgede teknoloji transferi hız kazanacak ve bu destekle girişimci adaylarına, üniversite akademisyen ve öğrencilerine, sanayicilere yönelik destekleyici faaliyetler düzenlenecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.