enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1464
EURO
37,9799
ALTIN
2.894,09
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
33°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

PAÜ’de yabancı dil hazırlığını geçemeyen öğrencilere hak tanındı

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisan ve Lisans Yabancı Dil Hazırlık ve Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nde değişiklik gerçekleşti. Hazırlık sınavını tamamlayamayan öğrencilere, öğretim dili Türkçe olan eş değer bir programa geçme hakkı verildi.

PAÜ’de yabancı dil hazırlığını geçemeyen öğrencilere hak tanındı

Pamukkale Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Ön Lisan ve Lisans Yabancı Dil Hazırlık ve Yabancı Dil Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği 20’nci maddesinin dördüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirildi. Değişikliğe göre;Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin ilk yılın sonunda hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamamaları halinde, öğrenciler isterlerse, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa geçmek için dilekçe ile başvuru yapabilecekler.

İŞTE DEĞİŞEN FIKRANIN İÇERİĞİ;

Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programlara kayıt yaptıran öğrencilerin ilk yılın sonunda hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamamaları halinde, öğrenciler isterlerse, öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa geçmek için dilekçe ile başvuru yapabilirler. Yabancı dil hazırlık sınıfını iki yıl içinde başarı ile tamamlayamayan öğrenciler takip eden öğretim yılı başında talepleri doğrultusunda dil yeterlik sınavına girebilirler. Dil yeterlik sınavından başarılı olanlar ilgili bölümlerine ders kaydı yaptırabilirler; başarılı olamayanların ise programdan ilişiği kesilir. Öğretim dili tamamen veya kısmen yabancı dil olan programların hazırlık sınıfından ilişiği kesilen öğrenciler Üniversitemizde öğretim dili Türkçe olan eşdeğer bir programa kayıt yaptırabilirler. Ayrıca bu öğrenciler, Üniversitemizde eşdeğer program bulunmaması hâlinde talep etmeleri durumunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından bir defaya mahsus olmak üzere kayıt yaptırdığı yıl itibarıyla, öğrencinin üniversiteye giriş puanının, yerleştirileceği programa kayıt yaptırmak için aranan taban puanından düşük olmaması şartıyla öğretim dili Türkçe olan programlardan birine merkezî olarak yerleştirilebilirler.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.