enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,5424
EURO
36,0063
ALTIN
3.006,41
BIST
9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
10°C
Pazar Parçalı Bulutlu
10°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
14°C

Vekil Öztürk’ten, Bakan Albayrak’a zor sorular

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk , Merkez Bankasının “ kefen parası “ olarak adlandırılan 46 milyar TL’lik “ ihtiyat akçesinin “ bütçeye aktarılacağına dair haberler üzerine konunun açıklığa kavuşması için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir yazılı soru önergesi verdi . 

Vekil Öztürk’ten, Bakan Albayrak’a zor sorular
05.07.2019
A+
A-

Bütçe açığının 2019’un ilk beş ayında %225 artış göstermesine tepki gösteren Öztürk , Hükümete kamu denetimi dışında bırakılan fonlarındaki harcamaların , lüks kamu harcamalarının ve israfın azaltılmasını tavsiye etti . Kurulan kurullarda dağıtılan ulufe gibi maaşların daha bir toplantı yapılmadan zamlanmamasını istedi .

iYİ Parti Milletvekili Öztürk , Bakan Albayrak’a;”Daha önce böyle bir şekilde bir dönem yaşandı , ihtiyat akçesi bütçeye aktarıldı mı ve ülke o dönemde hangi şartlar altındaydı ? Devletin Ekonomisi “ kefen parasına “ el koyacak kadar kötü durumda mı ? Merkez Bankasından Hazineye 2018 yılında “harcanması için” bütçeye aktardığı “kar” ne kadardır? Döneminden önce aktarılarak, Ocak bütçesinin fazla vermesine neden olan “kar” aktarımı nereye harcanmıştır ?” gibi çarpıcı sorular yöneltti.

İŞTE O SORULAR

  • Merkez Bankasının “ihtiyat akçesine” el konulacağı iddiası doğru mudur?
  • Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, “kefen parası” olarak tabir edilen ihtiyat akçesinin bütçeye aktarıldığı bir dönem yaşanmış mıdır? Yaşandıysa, ülke hangi şartlar altında böyle bir yönteme başvurmuştur?
  • Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi, “kefen parasına” el konulacak kadar kötü bir durumda mıdır? Eğer böyle bir durumdaysa, vatandaşa ekonominin iyi gittiğini söylemek yerine, gerçek durum hakkında neden bilgi verilmemektedir?
  • Merkez Bankasından Hazineye 2018 yılında “harcanması için” bütçeye aktardığı “kar” ne kadardır? Döneminden önce aktarılarak, Ocak bütçesinin fazla vermesine neden olan “kar” aktarımı nereye harcanmıştır?
  • Bütçe açığını düşürmek için “ihtiyati akçeye” el atmak yerine, denetimden çıkmış kamu harcamalarını düşürmek ve israfı önlemek amacıyla bir çalışma yapmayı planlıyor musunuz?

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.