enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
34,1354
EURO
38,2414
ALTIN
2.923,03
BIST
10.029,73
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
31°C
Denizli
31°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
32°C
Perşembe Açık
34°C
Cuma Açık
34°C
Cumartesi Açık
35°C

Adnan Keskin’den Kılıçdaroğlu’na ‘Artık Çekil’ Çağrısı

Adnan Keskin’den Kılıçdaroğlu’na ‘Artık Çekil’ Çağrısı
22.07.2018
A+
A-

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin sahadaki en aktif ve en tecrübeli ismi Adnan Keskin’den CHP’deki muhaliflerin kurultay talebine destek geldi. Adı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Adaylığı için de geçen Keskin, Kılıçdaroğlu’na sert çıktı.  

Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkan Yardımcısı ve eski Denizli Milletvekili Adnan Keskin Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu söyledi. Keskin,” Ortada başarı falan yok. 10 seçimdir genel merkez başarısızlığını maskelemeye çalışıyor. CHP’nin eski milletvekili ve eski Genel Başkan Yardımcılarından Adnan Keskin mevcut olan yeni düzende ülkenin tek kişinin iradesiyle yönetildiğini belirterek, “Ortada başarı falan yok, seçim sonuçları ile oluşan mevcut düzen sonrası Türkiye’ye özgü bir yönetimle değil de, tek kişinin iradesi ile yönetiliyoruz. TBMM bu süreç de süs konumuna geldi. Bütçe bile yapamıyor. OHAL kalktı ama valiye öyle yetkiler verildi ki OHAL’i özleyeceğiz. 2400 yıl önce Platon ‘Eğitimli ve karnı tok insanlar için mutluluktur. Aksi diktatörlüğe evrilir’ demiş. Bizde bu duruma doğru sürükleniyoruz” dedi.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarısız olduğunu vurgulayan Keskin, “Ortada başarı falan yok. 10 seçimdir genel merkez başarısızlığını maskelemeye çalışıyor. Genel Başkanımız 370 bin lira tazminat ödüyor, hakimler buna keyfi bir şekilde karar veriyor. Genel merkez buna yönelik tepki göstermiyor. Avrupa’da 2 dönem seçim kaybeden o koltukta oturamaz. Ama bizde 10 seçim kaybeden yönetim hala görevinde. Bu yüzden kurultayın bir an önce yapılması gerekiyor” dedi.

Türkiye’nin demokratik bir harekete ihtiyacı var

Ne olursa olsun CHP olarak Devletin kuruluş felsefesine uygun hareket etmeleri gerektiğini belirten Adnan Keskin, “Devleti kuran bir parti olarak bedeli ne olursa olsun, Devletin kuruluş felsefesine uygun hareket etmeliyiz. Fason şekilde diğer yapılardan isimleri getirip yönetici, vekil yapmamalıyız. Parti kendisinden beklenen tavrı ortaya koyamıyor. Sokağı unutup, halkın demokratik bir yaşam beklentisine karşılık veremezsek, demokratik mücadeleyi meclis duvarlarının içine hapsedersek, sürükleyici öznenin halk olduğunu unutursak başarılı olamayız. Türkiye’nin demokratik bir harekete ihtiyacı var” dedi.

CHP’nin yeni bir söyleme, vizyona, felsefeye ihtiyacı var

Olağanüstü kurultayın neden gerçekleşmesi gerektiğini aktaran Keskin, “Osmanlı’da bir toplumsal sıkıntı gündeme geldiğinde padişah kapı altına veziri atarmış, bu sayede hem koltuğunu korur, hem halkın gazını alırmış. Maalesef bizde de böyle. Son on yılda 131 genel başkan yardımcısı değişti. Herkes suçlu, tek doğru genel başkan. Demokrasi böyle ilerlemez. 10 seçim kaybetmiş ve hala o koltuk da oturmak istiyor, ama artık değişim şart. CHP’nin yeni bir söyleme, vizyona, felsefeye ihtiyacı var. Evet Türkiye’de sosyal demokrasiye uygun bir ortam yok, şartlar henüz sosyal demokrasinin anlaşılır olduğu, sanayinin, tarımın, sınıf bilincinin oluştuğu düzeyde değil. Ama CHP’de bu kadar sorgulanır olmamalı. Yeni bir atılıma geçmemiz yeni bir yol çizmemiz gerekiyor bu yüzden derhal seçimli kurultayın toplanması şarttır” diye konuştu.

Kaynak: Denizlilihaberci.com

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.